Srebreničanke prijavljene zbog poruke “Ovo je Bosna!”

1 min. za čitanje

ovojebosnaTri djevojke iz Srebrenice, od kojih je najmlađa skoro djevojčica sa samo 15 godina, prijavljene su Odjeljenju za prekršaje Osnovnog suda u Srebrenici. Razlog je to što su 12. jula, na dan kada su, uz obilježavanje stradanja Srba, četnici orgijali po Srebrenici i Bratuncu, a one im, na uzvike “Ovo je Srbija”, zatim četničke pjesme i najteže uvrede, odgovorile porukom “Ovo je Bosna” i puštenom ilahijom s mobitela.

Zbog ovog odgovora na četnička orgijanja Sedina Hasanović, Dženeta Nalić i Melisa Smajić mogle bi biti i osuđene u Osnovnom sudu u Srebrenici.

Zamjenik komandira Policijske stanice Srebrenica Adis Cibralić kaže da je policija reagirala nakon poziva kelnerice u kafiću „Davidoff“ Sanje Kočević-Milanović, a navodni razlog za poziv je odluka gazde da zabrani muziku 11. i 12. jula. Sedina i Dženeta kažu da ih ništa ne plaši – ići će, ako treba, i na suđenje uz poruku „Ovo je Bosna“. Ovu je poruku četnicima koji su orgijali Srebrenicom prvi uputio potpredsjednik Skupštine opštine Srebrenica Zulfo Salihović. On traži i da se protiv njega pokrene prekršajni postupak.

(FTV)

Podijeli ovaj članak
2 komentara
2 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Da li ce ikada prestati ubijanje Bosanaca i Hercegovaca?
Zar da prodje nekaznjeno neko ko je u teskim trenucima nase stvarnosti omalovazavao i vrijedjao nasu domovinu i sve zrtve koje su ukopane u Srebrnici,a da se kazne one koje su izgubile mnogo dragih ljudi,djevojke koje su ponosne i koje su ponosno branile ime svoje domovine.
BiH neka ti je na sramotu ako dozvolis takvo nesto!!!

Ehh taj glupi NACIONALIZAM …. a jos gluplji narod …

adbanner