fbpx

Najbolji sportisti po izboru Sportskog saveza BiH su Lana Pudar i Nedžad Husić

2 min. za čitanje

U organizaciji Sportskog saveza BiH u Kulturno sportskom centru Kakanj održan je 79. izbor najuspješnijih sportista i sportskih ekipa u BiH u 2023. godini. Titule najboljih ponijeli su Lana Pudar u ženskoj i Nedžad Husić u muškoj konkurenciji, dok je najuspješniji trener Damir Đedović.

Za najuspješniju državnu selekciju izabrana je Džudo reprezentacija Bosne i Hercegovine, dok je najuspješniji klub u ženskoj konkurenciji Stonoteniski klub “Spin 2012” iz Sarajeva, a u muškoj Hrvatski Športski klub “Zrinjski”.

Za najuspješniju kadetkinju izabrana je Lamija Alihodžić, kadeta Ali Arnautović, juniorku Sara Pidro, juniora Benjamin Husić i sportistu – studenta Aleksandra Samardžić.

Posebna priznanja za postignute rezultate u paraolimpijskim sportovima dobila je Reprezentacija sjedeće odbojke Bosne i Hercegovine, a najuspješniji sportista paraolimpijac je Safet Alibašić. Najuspješniji trener paraolimpijac je Ifet Mahmutović, a klub OKI “Fantomi”. Posebno priznanje za ostvarene rezultate u 2023. dobili su Ismail Barlov i Ismail Zulfić.

Nagrade za ostvarene rezultate u 2023. dobili su Rukometna reprezentacija BiH, Jasmina Merdić, Nermin Hrustemović, Anes Bostandžić, Ada Avdagić, Dino Ružnić, Adnan Alagić, Elvedina Muzaferija, Emir Hastor, Hamza Turulja, Džejla Makaš, Tomislav Cvitanušić, Adnan Redžović, Božidar Vučurević, Nadina Mehmedović i Nejra Sipović.

Specijalna priznanja za doprinos, popularizaciju i razvoj sporta u BiH dobili su Taekwondo klub Bosna Rudar, Denis Muhović, Hajrudin Zekić, Lejla Ibreljić, Taekwondo klub Nur, Kenan Hasagić, Suzana Durak i Dino Smajić.

Specijalnu nagradu “Boro Glušac” dobili su sportski novinari Mato Komšo, Dženan Hasagić i Edin Isanović, a nagradu “Nusret Nućo Čaušević” Bojan Maksimović.

Specijalna nagrada za doprinos i razvoj sportu posthumno dodijeljena je Vehidu Amitoviću.

Nagrada za Životno djelo u sportu dobio je Mehmed Buza, a posebno priznanje Pavle Pepđonović.

Dobitnici posebnih priznanja “Sportska ličnost decenije” su Amel Tuka, “Mirza Delibašić” Amsal Delalić i “Ivica Osim” Sergej Barbarez.

Za “Košarkaša godine” proglašen je Edin Atić, “Nogometaša godine” Nemanja Bilbija, a “Ambasadora sporta” Džanan Musa.

Počasni pokrovitelj ove tradicionalne manifestacije bio je predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić, a predsjednik Organizacionog odbora Vlatko Glavaš.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments