fbpx

Najbolje bh. biciklistkinja Lejla Njemčević imala najuspješniju sezonu u karijeri

1 min. za čitanje

Najbolja bh. biciklistkinja Lejla Njemčević završila je najuspješniju sezonu u svojoj karijeri kao prva biciklistkinja svijeta na UCI svjetskoj maraton ranking listi.

Osim što je u ovoj sezoni zauzela prvo mjesto na svjetskoj UCI ranking listi, naša takmičarka je osvojila i Svjetsku maraton ligu koja je bila sastavljena od sedam utrka Svjetskog kupa.

Iako su ostale još dvije utrke u kalendaru svjetske biciklističke federacije, iz tima Lejle Njemčević su odlučili da sezonu koja je bila izuzetno iscrpljujuća završe te da se nakon kratkog odmora fokusiraju na pripreme za narednu sezonu.

Lejla Njemčević je u sezoni koja je završila nastupila na ukupno 35 UCI utrka, ostvarila je pet pobjeda a računajući etapne utrke naša takmičarka je u ovoj sezoni na podiju UCI utrka završila čak 21 put.

Radi velikog medijskog uspjeha u ovoj sezoni prava za prenos Svjetskog kupa u maratonu otkupili su Warner Bros i Discovery tako da će od naredne sezone utrke Svjetskog kupa u maratonu biti u direktnom TV prenosu.

Nakon sjajnih vožnji i osvajanja Svjetske maraton lige Lejla Njemčević je glavni favorit za odbranu titule naredne sezone.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments