fbpx

Najbolja bh. biciklistkinja Lejla Njemčević osvojila srebro na trci u Metkoviću

1 min. za čitanje

Najbolja bh. biciklistkinja Lejla Njemčević zauzela je drugo mjesto na XCO UCI C1 utrci koja se održala u hrvatskom Metkoviću.

Prvo mjesto osvojila je Nina Benz, takmičarka iz Njemačke, dok je treće mjesto zauzela Zuzana Šafarova iz Češke. Osvajanjem drugog mjesta naša takmičarka osvojila je novih 40 UCI bodova.

“Utrku sam startala dobro, međutim noge su mi bile izuzetno teške i umorne od utrke Svjetskog prvenstva u Danskoj koje se održalo protekle sedmice. Nakon par dana oporavka očekuje me posljednje dvije utrke ove sezone, odnosno dva Svjetska kupa u maratonu koja će se održati u Francuskoj”, rekla je Lejla Njemčević.

Naša takmičarka trenutno zauzima prvo mjesto na Svjetskoj maraton ranking listi i posljednja dva svjetska kupa u Francuskoj su odlučujući u borbi za ranking listu.

Lejla Njemčević ima priliku sezonu završiti kao prva biciklistkinja svijeta, međutim za taj rezultat potrebna su joj dva visoka plasmana na utrkama svjetskog kupa.

Trenutni poredak prve tri biciklistkinje maraton ranking liste: 1. Lejla Njemčević (BiH) – 1248 UCI bodova, 2. Janina Wust (Švi) – 1145 UCI bodova, 3. Stefanie Dohrn (Nje) – 1116 UCI bodova.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments