fbpx

Može li Nurkićev Portland izboriti Playoff do kraja regularnog dijela sezone?

4 min. za čitanje

Jusuf Nurkić i njegovi Portland Trail Blazersi nemaju sezonu iz snova. Trenutno se nalaze van zone koja vodi u Playoff Zapadne konferencije, ali šanse ipak još uvijek postoje za tim pothvatom. Međutim, one nisu velike jer ako se referiramo na razmišljanja kladionica i NBA analitičara, puno se toga mora i poklopiti kako bi Portland došao do jedne od top 10 pozicija Zapada.

Novi format natjecanja daje neke šanse

Kao što znamo, proteklih godina je najboljih osam ekipa iz svake konferencije išlo u Playoff gdje su se na svakoj strani ždrijeba formirali četvrtfinalni ogledi. Ovo je treća sezona u kojoj će se igrati po novom formatu u kojem čak deset ekipa nakon kraja regularnog dijela sezone ima priliku izboriti Playoff. Prvih će šest ekipa direktno osigurati nastup u toj završnoj fazi dok će ekipe koje se nalaze na sedmoj, osmoj, devetoj i desetoj poziciji formirati dva para od kojih će bolji ići u Playoff. S obzirom na to da je Portland trenutno 12., tako će se povećati njegove šanse.

Ozljede su ogroman problem

Ono što je velik problem za Portland u pokušajima ostvarenja tog cilja igranja u Playoffu su ozljede. Kako prenosi Dalmacija Portal, čak je i Jusuf Nurkić na tom popisu ozlijeđenih, a njegov se povratak na parkete ne očekuje prije 1. travnja. Uz njega, glavni igrač Portlanda Damian Lillard bi po procjenama također trebao biti van pogona negdje do kraja ožujka i to čini ovu misiju osiguravanja top 10 pozicije jako teškom.

Moguće je i odustajanje od pokušaja

Nešto što je česta praksa u NBA ligi zadnjih tjedana regularnog dijela sezone je da ekipe koje teoretski još i mogu izboriti Playoff odustanu od pokušaja jer se to jednostavno dugoročno ne čini isplativim. Naime, rukovodstva nekih klubova smatraju da je isplativije završiti na nižoj poziciji zbog prednosti koju će na taj način ekipa dobiti u vidu pozicije na Draftu iduće sezone. Što je ekipa lošije plasirana na kraju sezone, imat će bolju poziciju na Draftu i samim time moći u svoje redove dovesti boljeg rookie igrača. S obzirom na to da se u početnoj petorci i na klupi nalaze igrači kao Trendon Watford, Drew Eubanks, Elijah Hughes i drugi, čini se da je lako moguće da je Portland već sada počeo razvijati svoje mlađe igrače i odustao od utrke za Playoffom.

Raspored vrlo dobar

Prava je šteta ako je ranije spomenuta situacija s odustajanjem slučaj kod Portlanda jer gledajući na ostatak rasporeda do kraja regularnog dijela sezone, postoji puno dobrih prilika za upisati pobjedu, a s time se slaže i Bet365. Primjerice, Portland mora odigrati još protiv Detroita koji ima drugi najgori omjer od svih 30 klubova, dvaput protiv Houstona koji ima najgori omjer te dvaput protiv svojih glavnih konkurenata u borbi za Playoff poziciju – New Orleansa. Pruža se tu puno prilika u kojima bi Portland definitivno mogao doći do bitnih pobjeda, ali još uvijek je neizvjesno kako će to sve izgledati i hoće li im pobjede u tim susretima uopće u ovoj fazi natjecanja biti prioritet. Bilo kako bilo, gledati Jusufa Nurkića u Playoff utakmicama bilo bi sjajno za njegove fanove i ljubitelje košarke iz Bosne i Hercegovine.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments