fbpx

Lejla Njemčević pobjednica Svjetskog kupa u brdskom biciklizmu

2 min. za čitanje

Najbolja biciklistkinja Bosne i Hercegovine i prva biciklistkinja svijeta u maratonskoj disciplini osvojila je Svjetsku seriju koja se sastojala od četiri utrke Svjetskog kupa. Proglašenje najboljih održalo se nakon posljednje utrke u sezoni u Snowshoeu, Zapadnoj Virginiji, Sjedinjene Američke Države.

Lejla Njemčević dominirala je pobjedom u generalnom plasmanu sa 800 bodova ispred državne prvakinje Njemačke, Bettine Janas, koja je osvojila 520 bodova, dok je na trećem mjestu bila najbolja litvanska biciklistkinja Katazina Sosna sa 500 bodova.

Tijekom cijele sezone, Lejla Njemčević pokazivala je sjajnu formu i ostvarivala izvrsne rezultate na najvećim svjetskim biciklističkim natjecanjima. Na prvoj utrci Svjetskog kupa u Češkoj Republici osvojila je prvo mjesto, zatim drugo mjesto u Italiji i Francuskoj, dok je sigurnom vožnjom na posljednjoj utrci u Snowshoeu kroz cilj prošla kao četvrta. Na nedavnom najvećem do sada organiziranom Svjetskom prvenstvu u Škotskoj, također je osvojila četvrto mjesto.

Svjetska serija je u ovoj sezoni imala poseban značaj s obzirom na to da su se po prvi put sve utrke Svjetskog kupa za brdske discipline organizirale zajedno od strane Svjetske biciklističke federacije i WBD sporta.

“Nevjerovatan je osjećaj podići najveći trofej u brdskom biciklizmu i ostvariti naš najvažniji cilj za ovu sezonu. Sezona je bila nevjerojatno iscrpljujuća, sve utrke su bile duže od 100 kilometara i trajale su 6 sati, međutim, znali smo da konstantnim dobrim nastupima možemo osvojiti Svjetsku seriju i pokazati da sam broj jedan na svijetu. Osvajanje Svjetske serije je sjajan motiv za nadolazeću sezonu, u kojoj će naš cilj biti obraniti titulu,” kazala je Lejla Njemčević.

Najbolja biciklistkinja Bosne i Hercegovine trenutno je prva na Svjetskoj UCI maratonskoj rang-listi, a nakon upisa bodova očekuje se da će dodatno učvrstiti svoju poziciju na kojoj je provela 20 tjedana.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments