fbpx

Hadžibegić više nije selektor, presudio razgovor sa Zeljkovićem i Misimovićem

1 min. za čitanje

Faruk Hadžibegić više neće biti selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, a zvanična potvrda i objašnjenje prekida saradnje stiglo je iz Nogometnog saveza BiH.

Kako se navodi, dogovoren je sporazumni raskid ugovora.

“Jutros je obavljen razgovor između predsjednika NS BiH Vice Zeljkovića, direktora reprezentacije Zvjezdana Misimovića i Hadžibegića, te je dogovoren sporazumni prekid saradnje sa ovim stručnjakom.

NS BiH se zahvaljuje Faruku Hadžibegiću na radu, trudu i profesionalnom odnosu tokom svog angažmana u A“reprezentaciji Bosne i Hercegovine, te mu želi mnogo uspjeha u nastavku profesionalne karijere”, navodi se u saopćenju NS BiH.

Hadžibegić je na klupu Zmajeva stigao početkom 2023. godine, kada je naslijedio poziciju od Ivayla Peteva. Očekivanja su bila velika, no rezultat nismo dobili.

O novom selektoru reprezentacije BiH pisat će se narednih dana, nakon što se obave razgovori. Ko god da dođe na poziciju selektora Zmajeva, čeka ga težak zadatak u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo koje se nastavljaju u septembru, ali i osiguran baraž za odlazak na Euro.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments