Službeno: TC “Omega” nije opljačkan!

7. Februara 2014.
1 min. za čitanje

Tokom jučerašnjih protesta u Tuzli, u kojima je povrijeđeno više od 130 osoba, službenici MUP-a TK su za medije izjavili kako su demonstranti, koje su nazvali huliganima, počeli masovno pljačkati radnje i tržne centre u Tuzli.

cmct

Glasnogovornik Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona Izudin Šarić dao je izjavu za Fenu u kojoj je kazao kako to “više nisu protesti, to su masovne pljačke”. Pojasnio je da, nakon što su neki od demonstranata počeli masovno pljačkati trgovinske radnje i objekte, službenici Uprave policije MUP-a Tuzlanskog kantona poduzeli su sve zakonom predviđene mjere u cilju uspostavljanja normalizacije stanja te sprječavanja izvršenja krivičnih djela.

Također, novinarka Fene dobila je potvrdu da je opljačkan tržni centar “Omega” što su uposlenici negirali.

“Željeli bismo demantovati informacije o pljačkanju TC Omega Tuzla od strane demonstranata koje su plasirali pojedini mediji. Ponavljamo, nikakva pljačka se nije desila u prostoru našeg centra”, navedeno je na zvaničnoj stranici tržnog centra.

Zbog protesta koji su najavljeni i za danas u 13 sati, tržni centar će, iz sigurnosnih razloga, raditi do 11 sati. Zatvorene su i škole, te fakulteti.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments