Skandalozno: Dok BiH igra u Grčkoj, BHT prenosi utakmicu Srbije

16. Januara 2012.
2 min. za čitanje

Javašluku na Javnom televizijskom servisu BiH, koji je sve samo ne u službi građana, nema kraja.

Posljednji primjer je skandalozno ignoriranje rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine. Dok Doborac, Prce, Tahirović i ostali igrači selektora Dragana Markovića igraju u Solunu protiv Grčke odlučujuću utakmicu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, gladaoci BHT na svojim ekranima gledaju utakmicu između Srbije i Poljske. Također rukomentu.

Istina, Srbija i Poljska igraju utakmicu kojom se otvara Evropsko prvenstvo u rukometu i to jeste veliki događaj. Ali, hajde probajte zamisliti obrnutu situaciju: da li bi HRT ili RTS prenosili utakmicu bilo koje druge reprezentacije u vrijeme kada nastupaju selekcije Hrvatske i Srbije?

Pa čiji je onda Javni servis BiH? Zar im se, uz ostalo, pretplata ne plaća da bi ljudima u ovoj zemlji omogućili da vide nastupe nacionalnih selekcija?

Ne pomažu u ovom slučaju nikakva jeftina pravdanja da nemaju dovoljno novca, da nisu mogli da ‘uhvate’ signal iz Grčke ili šta li će već smisliti.

Jer, šta ih je spriječilo da prenose utakmicu koju je BiH protiv Grčke igrala prije četiri dana protiv Grčke u Goraždu? Zašto tada nije bilo prenosa na Javnom servisu? Ljubitelji rukometa, ali i navijači BiH, bili su prinuđeni da utakmicu gledaju na lokalnoj goraždanskoj televiziji, čijim uposlenicima, uprkos katastrofalnim tehničkim uslovima u kojima su emitirali signal, treba odati priznanje na ovom potezu i šamaru kojeg su opalili ‘mudrim glavama’ i ‘velikim TV imenima’.

Zbog ovakvog skandala u svakoj normalnoj zemlji urednik sportskog programa nogom bi bio napucan niz stepenice. Kod nas gledaoci neće dobiti ni izvinjenje.

(SodaLIVE.ba/E. H./bportal.ba)

Podijeli ovaj članak
8 komentara
8 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Televizija BHT je uvijek imala svoje ispade. Iako je to program za ljude iz BIH , oni svoj pregled programa il’ nebitno šta ubacuju na ćirilici .. Pa eto džaba nama naša latinica .

Kao prvo nije odlučujuća utakmica za plasman na sp nego kvalifikacije za baraz a kada budemo igrali baražnu utakmicu siguran sam da će biti prenos.I bilo koja država koja otkupi
tv prava za prenos svijetskih ili evropskih prvenstava normalno je da prenosi uvodnu utakmicu koju započinje domaćin a druga je stvar sto je domaćin Srbija da je domaćin
recimo Andora gledali bi andoru u uvodnoj utakmici zato ne vidim u čemu je problem.

Stvarno je ovo glupo, sto jest jest. Nije bitno da li je baraz, odlucujuca ili ne… bitno je da igra REPREZENTACIJA…

@ 🙂

Ja sam bosanac, bosanski musliman i ćirilicu smatram svojom koliko i latinicu. Ako je ti nisi naučio u osnovnoj školi, onda se vrati u školu…

Ti pederi sa BHTV vjerovatno jos uvijek imaju kompleks
od te srbije pa im se uvlace. Nepostuju svoju reprezentaciju
i svoje pretplatnike al zato se maksimalno trude da pokazu
svoje dobre namjere prema komsijama. Ti kreteni vjerovatno imaju opravdanje za to sto rade a ne uzimaju u obzir da TV
pretplatu placaju samo Bosnjaci u ovoj drzavi i da Bosnjake
zaboli ona stvar za tim kako igra srbija. Ako nemogu prenositi nase momke netrebaju prenositi ni srbiju.

zar mi imamo medij koji se zove BHTV,nisam to znao.

A zašto Lagumdžina federalna televizija , kojoj se plaća pretplata, nije prenosila ove utakmice. Čuvaju pare za splačine na 60 minuta i FTV Dnevnicima .
Valja platiti novinarima da iznose slaži koje štimaju crvenima .

nicije maslo nije za ramazana…
i u savezu ima mucki..

@ Dilavere……Predlazem te za predsjednika ovih ove zemlje koja se zove 51 % toliko si napredan da bi ti pozavidli i veci politicari od pedera Lagumdjije.Jebo ba crvene,zelene,plave imas li ti kakav plan za napredak ovih 51%???? Ili znas samo srat po ovom portalu do besvjesti u ime ZA BiH a konkretno NISTA ne kazes.Daj koji normalan prijedlog kako bih ti ovu BiH ili ti 51% pokrenuo na bolje!?? A poserem se ja naprepucavanje po CRVENIMA,ZELENIMA,PLAVIMA a sve ista govna!?
Hvala redakciji Soda Live na strpljenju i prostoru.
Vas SUPERHICK(imam ja toga jos).Pozdrav!