Skandalozno: Dok BiH igra u Grčkoj, BHT prenosi utakmicu Srbije

2 min. za čitanje

Javašluku na Javnom televizijskom servisu BiH, koji je sve samo ne u službi građana, nema kraja.

Posljednji primjer je skandalozno ignoriranje rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine. Dok Doborac, Prce, Tahirović i ostali igrači selektora Dragana Markovića igraju u Solunu protiv Grčke odlučujuću utakmicu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, gladaoci BHT na svojim ekranima gledaju utakmicu između Srbije i Poljske. Također rukomentu.

Istina, Srbija i Poljska igraju utakmicu kojom se otvara Evropsko prvenstvo u rukometu i to jeste veliki događaj. Ali, hajde probajte zamisliti obrnutu situaciju: da li bi HRT ili RTS prenosili utakmicu bilo koje druge reprezentacije u vrijeme kada nastupaju selekcije Hrvatske i Srbije?

Pa čiji je onda Javni servis BiH? Zar im se, uz ostalo, pretplata ne plaća da bi ljudima u ovoj zemlji omogućili da vide nastupe nacionalnih selekcija?

Ne pomažu u ovom slučaju nikakva jeftina pravdanja da nemaju dovoljno novca, da nisu mogli da ‘uhvate’ signal iz Grčke ili šta li će već smisliti.

Jer, šta ih je spriječilo da prenose utakmicu koju je BiH protiv Grčke igrala prije četiri dana protiv Grčke u Goraždu? Zašto tada nije bilo prenosa na Javnom servisu? Ljubitelji rukometa, ali i navijači BiH, bili su prinuđeni da utakmicu gledaju na lokalnoj goraždanskoj televiziji, čijim uposlenicima, uprkos katastrofalnim tehničkim uslovima u kojima su emitirali signal, treba odati priznanje na ovom potezu i šamaru kojeg su opalili ‘mudrim glavama’ i ‘velikim TV imenima’.

Zbog ovakvog skandala u svakoj normalnoj zemlji urednik sportskog programa nogom bi bio napucan niz stepenice. Kod nas gledaoci neće dobiti ni izvinjenje.

(SodaLIVE.ba/E. H./bportal.ba)

Podijeli ovaj članak
8 komentara