Skandalozno: BiH ostala bez Terminala u Pločama

12. Septembra 2009.
1 min. za čitanje

terminalploceFederalna televizija došla je do šokantnih informacija. Naime, 150 miliona eura vrijedni Terminali u Pločama više nisu u vlasništvu Terminala Federacije. Direktor Josip Tomić je u formalnoj sudskoj proceduri zbog propuštanja odbrane interesa federalnih Naftnih terminala omogućio sudu u Dubrovniku da 7. jula donese odluku da terminali i sve instalacije pređu u vlasništvo Republike Hrvatske. Ako se nešto hitno ne poduzme, bit ćemo dužni plaćati koncesiju za korištenje vlastite imovine.

Inače, čitavu imovinu Terminala Ploče Tomić je već prije založio, uzeo je dva kredita od firme Delta Grip 2,2 milona, a nakon toga od splitske banke OTP tri miliona. Niko ne zna gdje su ti novci, a Tomić neometano nastavalja. Tako kredite ne vraća već dvije godine i već su 30 dana svi računi blokirani. Nakon 60 dana uslijedit će stečaj. Po hrvatskim zakonima Tomić će postati stečajni upravitelj i tada ide rasprodaja imovine u Pločama, odnosno vlasnici postaju Delta Grip i OTP hrvatska banka.

Podijeli ovaj članak
7 komentara
7 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

nista novo svjesno se ide u totalno unistenje bosne od strane nasih politicara i naravno kobajagi komsija srbije i hrvatske a kraj BIH na ovakav nacin je blizu jer smo mi sami za to krivi drzimo se onog -sta me briga nije moje- a sve je to placeno parama svih nas
svijest nasih ljudi nemozes promijeniti kako god okrenes

BiH ce uskoro ostat bez BiH , nista iznenadjujuce .

Tuzno ali istinito

Auuuuuuuuu … dobro je to uradio legalno sve (: Tomic grr

za ovo se znalo prije 10 godina. cudi me da se nije ranije dogodilo.
sve je svjesno ucinjeno sa odobravanjem bosnjacke politicke “elite”.
niko nikog ovdje nije prevario. al su neki dobre pare u dzepove natrpali.

novinari trebaju savjesno radit svoj posao, a ne podlijegati raznim nacionalističkim orijentiranim utjecajima. trebali bi odgovarati pred sudom za ovakvo navođenje netočnih informacija. ali “ovo je ovde balkan” – što reče bajaga. lijepi pozdrav!

o cemu ti? jesil bila kod frizerke? sta bi bajaga reko na to?