Širom BiH koordinirana policijska akcija suzbijanja narkomafije – uhapšeno 35 osoba, pretreseno 70 lokacija, oduzeta znatna količina narkotika i oružja

7. Novembra 2009.
1 min. za čitanje

policija-hapsenje-091106U prostorije Specijalnog tužilaštva RS-a u Banjoj Luci u večernjim satima privedeno je 14 od 35 osoba uhapšenih  u akciji „Gradina 3“ zbog postojanja sumnje da su počinili krivična djela organizirani kriminal, nedozvoljena proizvodnja i promet droga i nedozvoljeno držanje oružja. Oni su tokom noći bili saslušani.
zaplijenjeno-oruzje
Ostali uhapšeni, koji se sumnjiče zbog nedozvoljene proizvodnje i prometa droga i nedozvoljenog držanja oružja, bit će proslijeđeni na saslušanje Okružnom tužilaštvu Doboj.

U akciji “Gradina 3“, koja se provodi po nalogu Specijalnog  tužilaštva i Okružnog tužilaštva Doboj, a u saradnji s pripadnicima MUP-ova RS-a, Federacije BiH i Brčko Distrikta, do sada je lišeno slobode 35 osoba, izvršen je pretres na 70 lokacija na području RS-a, Federacije BiH i Brčko Distrikta.
hapsenje-091105-2
Akcija još  traje, a do sada je zaplijenjeno oko sedam kilograma skanka, oko 100 grama heroina i 100 grama spida, 200 komada  tableta ekstazi, više specijalnih vaga za mjerenje narkotika, 15 automatskih pušaka, pet pištolja, veća količina  minsko-eksplozivnih sredstava, telefona, SIM-kartica i novca, potvrđeno je iz Specijalnog tužilaštva RS-a.

(SodaLIVE.ba/FTV)

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments