VIDEO: Pripadnici SIPE lišili slobode 11 osoba, nekoliko iz Lukavca

2 min. za čitanje
Uhapšena četiri zatvorska stražara
Uhapšena četiri zatvorska stražara

Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) sa pripadnicima MUP-a Tuzlanskog kantona u akciji kodnog naziva “Brava” slobode su lišili 11 osoba iz Tuzle, Lukavca i Živinica.

Akcija je izvedena po naredbi Kantonalnog suda u Tuzli, a tom prilikom izvršeni su i pretresi na većem broju lokacija, u cilju prikupljanja dokaznog materijala u vezi sa krivičnim djelima zloupotrebe službenog položaja i neovlaštenog prometa teških opojnih droga.

Provođenjem planiranih aktivnosti izvršeno je ukupno 18 pretresa objekata, od čega šest prostorija unutar Kazneno-popravnog zavoda Tuzla (KPZ Tuzla), kao i pretresi većeg broja osoba, prilikom čega su pronađeni i privremeno izuzeti određeni predmeti, koji će se koristiti kao dokazi u daljem postupku, saopćeno je iz SIPA-e.

Untitled-1U okviru dosadašnjih aktivnosti slobode je lišeno 11 osoba, od čega šest osoba zbog postojanja osnova sumnje da su izvršile krivično djelo iz člana 238. stav (2) KZ FBiH Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, kao i četiri osobe, zatvorska stražara – policajca, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično djelo iz člana 383. stav (1) KZ F BiH Zloupotreba položaja ili ovlaštenja, od kojih je jedan zatvorski stražar osumnjičen i za krivično djelo iz člana 238. stav (2) Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga u vezi sa članom 33. KZ FBiH.

Jedna osoba je lišena slobode zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično djelo iz člana 382. KZ F BiH Protivzakonito posredovanje.

Nakon izvršene kriminalističko-tehničke obrade, osobe lišene slobode bit će predate Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona na dalje postupanje. Aktivnosti na ovom predmetu se nastavljaju, a o rezultatima javnost će biti naknadno informisana.

(SodaLIVE.ba/KLIX)

Podijeli ovaj članak
10 komentara
10 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Pa zar u Lukavcu ima kriminalaca? Ovo mora da je neka zavjera u pitanju 😀

Ma neko im napakovao 😀

ode Hamko ode i Rečkan….jedan po jedan.. grad se čisti… Žao mi samo sto pade Dinko,ni kriv ni dužan…navuče ga rodjeni brat…

Sledeci put neka ih u voz naguraju,u Lukavcu ih je previse,samo mup i opstina ce biti malo ispraznjeni.Sve je to mafija.Sipin kombi je bio jutros u Turskom oko 6 sati,draze mi da njih vidim,nego djeda mraza u djetinjstvu…

Konacno malo dobrih vijesti, ulijeva mi nadu u bolje sutra,pozdravljam akcije SIPE i nek samo nastave ovako ko je neduzan dokazace a ko nije zna se gdje mu je mjesto

Joj likova 😀

neka su hvala bogu dragom i rečkana uhvatili bilo je vise i vrijeme svaka cast za SIPU sto su ovaj posao i kod nas odradili

Ima tu njih jos dosta po Lukavcu treba i par inspektora malo preispitat jer su u talu radili sa ovima gore navedinima sto su uhapseni, samo derite cistite ovi dubrad iz grada.

POLICIJA I INSPEKTORI RADE U TALU S LOPOVIMA, MALO I NJIH PREISPITAJTE, JER NAROD ZNA, SAMO NEMA NIKO MUDA DA JAVNO KAZE !!!

jedno veliko hvala sipi ali treba posao dovršit oni su tek započeli sad bih obični mirni građan i stare majke mogli da odahnu i izađu malo iz svojih kuća bar ih je sipa malo uplašila,ako sipa stane eto njih opet.