Sin potvrdio: “Silovao sam majku, tako mi došlo”

29. Avgusta 2013.
5 min. za čitanje

hr-Stanojka-Petrovic

Strašan zločin kakav se u Srbiji ne pamti dogodio se tokom vikenda, kada je nesretna žena došla u policiju i prijavila da je silovana!

– Jao ljudi! Majko moja, šta me snađe! Stariji sin Vladimir dva puta me, u gluho doba noći, silovao! Tukao me ranije, kad dođe pijan kući, a stalno je bio „pod gasom“, toliko da često nije znao za sebe, ali ni u najgorem košmaru nisam očekivala da će mene, majku koja ga je odgojila, da siluje. Plašim se starijeg sina, ali su mi u policiji rekli da se ne brinem, jer je sada pod ključem.

Dok promuklim glasom ispovijeda svoj jad, događaj nezapamćen u valjevskom kraju, krši ruke Stanojka Petrović (47). Sve se, kaže, odigralo poslije 23 sata prošle subote, do dva sata poslije ponoći u nedjelju, a silovanje je Stanojka prijavila u ponedjeljak u Policijskoj stanici u Osečini.

Policija je Vladimiru Petroviću (25) odredila mjeru zadržavanja, a u srijedu po podne priveden je istražnom sudiji Višeg suda u Valjevu.

– Taman sam zaspala, kad je u sobu ušao stariji sin. Mislila sam da mu nešto treba, ali je legao na kauč i odmah nasrnuo na mene – kaže Stanojka.

– Bunila sam se, opirala koliko sam mogla, ali nisam uspjela da se odbranim. Vladimir me silovao. Nije prošlo dugo, silovao me ponovo. Kad je svanulo, ustao je kao da se ništa nije desilo i otišao iz kuće. Vratio se tek uveče. Došao je kući ponovo mrtav pijan.

Za vrijeme dok se Vladimir iživljavao nad majkom, u susjednoj sobi, u prizemlju dvospratne porodične kuće Petrovića, mirno je spavao njegov mlađi brat Milan (23). Tek kad je policija došla radi uviđaja, saznao je šta je njegov stariji brat učinio!

– Baš ništa nisam čuo te noći, spavao sam – kaže Milan.

– Bio sam zaprepašten kad sam saznao šta je Vladimir uradio. Kad se napije, tukao je i mene, pa sam ga nekoliko puta prijavljivao policiji.

Stanojkin suprug Milovan (51) preminuo je pretprošle zime, kad se smrzao u snijegu, dok se kući, pijan, noću vraćao iz komšiluka. Njih dvoje imaju sedmoro djece – dva najstarija sina ostala su u porodičnoj kući, dvije ćerke su u hraniteljskim porodicama, dvoje je usvojeno, a jedno dijete smješteno je u dom u Sremčici.

Dvospratna kuća Petrovića je u osami, daleko od komšija, i do nje se ne može kolima, toliko je loš i strm put. Spolja, kuća djeluje očuvano, a unutra – higijena na vrlo niskom nivou, malo uglavnom polovnih stvari. Memla i ustajali vazduh guše…

– Teško živimo, samo od nadnice. Oba sina piju, ali mlađi kući donese neki dinar, dok je stariji, koji me silovao, sve trošio na piće – priča Stanojka.

– Ne primamo socijalnu pomoć, ponekad dobijemo pakete od Crvenog krsta u Osečini. Nemam ni ličnu kartu. Odavno sam vidjela da stariji sin Vladimir nije „tačan“, jer kad se napije ne zna za sebe. Mnogo puta me tukao, ali sam mu, kao majka, opraštala. Nikad ga policiji nisam prijavila, a možda je trebalo. Da sam tako postupila, možda ne bih doživjela ovu sramotu – da me sin siluje.

Kako za „Alo!“ kažu izvori bliski istrazi, riječ je o razorenoj porodici koja živi u teškim materijalnim i socijalnim uslovima.

Pored Vladimira i Milana, Stanojka ima još petoro dece, jedan sin i kćerka već su nekoliko godina usvojeni, dvije kćerke se trenutno nalaze u hraniteljskim porodicama, a najmlađi od sinova je u domu za nezbrinutu decu u Sremčici.

Psiholog Aleksandra Janković kaže za „Alo!“ da se u svojoj dugogodišnjoj praksi nije sretala sa situacijama da sin siluje majku.

– Incest je jedan od najosnovnijih tabua, a figura majke ima posebnu dimenziju. Ovaj slučaj obiluje socijalnim, ekonomskim, psihološkim problemima i u takvim slučajevima se granice prihvaćenog ponašanja pomeraju. Također, da je njihov slučaj vođen kako treba, odnosno da je postojao stručan nadzor nad takvom porodicom, možda se stvari ne bi odvijale u tom pravcu – objašnjava Jankovićeva.

Podijeli ovaj članak
5 komentara
5 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

omg koji retard :O kako bi ja njega volio mučit *** sve svoje đe će to -.-

ludjak fujjj kade to treba dozivotna robija ili elektro stolica djubre jedno

takva smo mi nacija, ima toga jos i u bosni samo se neprijavljuje

srpska posla to je kodnjh normalno

srpski ” srpski white trash”….cuj nista nije cuo ovaj sin od 23 godine …,a cuo je on garant ali bojo se da i njega nece ovaj manijak …procitaj tekst stevanka i videces da je srbija u pitanju ….a imas ti incesta i pedofilije puno u svijetu …ali cini mi se da je to kod nas u bosni rijetak slucaj ….