Sarajevo: Ubijeno četverogodišnje dijete, uhapšeni majka, dedo, nana i dajdža

26. Februara 2014.
2 min. za čitanje

On je rekao da je dijete bez znakova života dovezeno u Dom zdravlja Hadžići u 16:20 sati. Ljekar – mrtvozornik je konstatovao da je dijete preminulo prije dolaska u Dom zdravlja te da ima vidne povrede koje ukazuju da se, najvjerovatnije, radi o nasilnoj smrti.

Muškarac L.E., koji je dovezao beživotno tjelo djeteta, je izjavio policijskim službenicima da živi u porodičnom domaćinstvu sa suprugom L.M, sinom L.K, kćerkom L.E. i njeno dvoje djece, te da je u kući zatekao četverogodišnje djete bez vidnih znakova života. On je pokušao pružiti prvu pomoć, a zatim ga dovezao u DZ Hadžići.

U kući koju koristi L.E., ulica Garovci, općina Hadžići, uviđaj su obavili tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo i sudski vještak medicinske struke, koji je konstatovano da je smrt najvjerovatnije nastupila nasilno – davljenjem.

U 20:50 sati, lišeni su slobode L.E., rođena 1989.godine u Foči, L.E., rođen 1957.godine u Višegradu, L.M., rođena 1952.godine u Foči i L.K., rođen 1982. godine u Foči, svi nastanjeni u Hadžićima, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo iz člana 166. stav 2. KZ F BiH (Ubistvo). Riječ je o majci, dedi, nani i dajdži ubijenog djeteta.

U pomenutom domaćinstvu se nalazilo i petogodišnje dijete, koje je prevezeno u KCUS u Sarajevu, radi preventivnog ljekarskog pregleda, a Centar za socijalni rad se uključio u rad, te preuzeo dalju brigu o djetetu.

Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju ovog krivičnog djela, kao i pronalasku još jedne osobe koja se može dovesti u vezi sa izvršenjem istog, a čiji identitet je poznat policijskim službenicima.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments