Saopštenje za javnost

1 min. za čitanje

– ko na javnom mjestu ustupa, prodaje, kupuje ili nudi petarde i druga pirotehnička sredstva, bez odobrenja nadležnog organa, kaznit će se novčanom kaznom od 50 do 500 KM, dok je za pravno lice za počinjen prekršaj propisana kazna od 200 do 2000 KM (član 3. stav 1. tačka 24. Zakona o JRiM TK-a).

– ko na javnom mjestu ili iz stana puca iz vatrenog oružja, pali rakete, petarde ili sličan eksplozivni  ili zapaljivi materijal, bez odobrenja nadležnog organa, kaznit će se novčanom kaznom od 100 do 1.000 KM. (član 3. stav 1. tačka 25. navedenog Zakona).

Da bi spriječili ove nezakonite radnje i neželjene posljedice, policija MUP TK-a je pojačala mjere kontrole, nabavke, prometa i upotrebe svih pirotehničkih sredstava, a posebno petardi.

Apelujemo na građane da se suzdrže od činjenja navedenih prekršaja, jer će time izbjeći tjelesna povređivanja, naročito kod djece, kao i uznemirenost građana na ulicama, mjestima stanovanja, rada i sl.

OZNAKE:
Podijeli ovaj članak
2 komentara
2 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

uvijek se prodavalo kupovalo i pucalo i uvijek ce…. opet bijedi zabranjujete prodavat…. ljudi prodaju drogu djeci de to zabranite…eebo vas bijeda.

pa senilnim starcima smeta kad djeca bacaju petarde, kada galame kada se cuje njihova graja, zato degeni izmisljaju zakone,…a droga pa to je vec druga prica ona je necujni ubica i mnogo vise donosi zarade,.. malo mi fali da opsujem,…S…o….

adbanner