Samoubistvo ispred sportske dvorane u Gračanici

3 min. za čitanje

gracanica_1Folk pjevač Nihad Omerdić zvani Mrki (42) iz Gračanice jučer oko osam sati pronađen je mrtav u svom automobilu „rover“ (211-M625) pored sportske dvorane Privredno – kulturno – sportskog centra u gračaničkom naselju Bazen.

Nabavio pištolj

Pored njega su pronađeni pištolj, mobitel i oproštajno pismo, do čijeg sadržaja nismo uspjeli doći, jer je u posjedu policije, a sve su pretpostavke da se nesretni pjevač ubio tokom noći. Sjedio je na vozačevom sjedištu i sebi je pucao u glavu. Stravičan prizor prvi je vidio instruktor vožnje Sabrija Mehmedović, jer se na tom mjestu polažu vozački ispiti. Prepoznao je popularnog pjevača, koji nije davao znakove života, te je obavijestio policiju.

– Kada sam čuo za ovu strašnu vijest, otišao sam u aščinicu „Slatko ćoše“, vlasnika Adila i Halide Kuduzović, punca i punice nastradalog Omerdića, pitao sam ih da li rade i šta ima novo. Normalno su radili svoj posao, nisu ništa znali. Morao sam stisnuti zube i saopćiti im tragičnu vijest da im se ubio zet Nihad. Potpuno su se izgubili i brinuli se kako će sve morati reći svojoj kćerki Renati, s kojom Nihad ima četverogodišnju kćerku Merimu – ispričao nam je Šemsudin Hajdić, također instruktor vožnje.

Dok su kriminalistički inspektori PU Lukavac i PS Gračanica obavljali uviđaj po naredbi kantonalnog tužioca Stjepana Ćaćića, Omerdićev punac Adil Kuduzović, iako u šoku, ispričao nam je pojedine detalje o slučaju koji je šokirao sve Gračanlije.

– Čuo sam da je zet prije izvjesnog vremena na crno nabavio pištolj i da je govorio da će se ubiti kada mu dotuži. Ne znam šta bi moglo biti da na sebe digne ruke, jer je imao dobar život. Imam samo kćerku koja je s njim živjela i mislio sam sve njima dvoma dati, nemam kome drugome. On je uvijek bio spreman na šalu – kazao je Kuduzović.

Drugi brak

Prema nezvaničnim informacijama, Nihad je od kuće otišao prije pola noći, na muziku. On je bio dobar i u ovom kraju poznat pjevač, a nedavno je snimio i novi CD. Nije bilo veselja, svadbe, svečanosti ili proslave da na njoj nije pjevao popularni Mrki, ali publicitet nije volio. Nije kao drugi molio novinare da se o njemu piše. Inače, brak s Renatom Kuduzović Omerdiću je drugi po redu. Iz prvog braka u Stjepan-Polju iza njega je ostalo dvoje djece.

Uviđaj je završen u 11 sati, nakon čega je tijelo otpremljeno u UKC Tuzla radi obdukcije. Iz automobila su istražitelji izuzeli sve što je potrebno da se pošalje na vještačenje.

(SodaLIVE.ba/Avaz)

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments
adbanner