Samohrani otac zbog siromaštva ispisao djecu iz škole

2 min. za čitanje

20131030180942Hapić brine o petoro maloljetne djece, a porodica živi u nedovršenoj i neuslovnoj kući koja je u vlasništvu njegovog brata. Situacija u ovoj porodici dodatno se pogoršala kada je prije dvije godine Hapića napustila supruga i ostavila ga da brine o maloj djeci.

Samohrani otac kaže kako je bez stalnih izvora primanja i socijalne pomoći, te da kakva-takva sredstva za život stiče sakupljanjem i prodajom starog željeza te sličnim poslovima.

“Kao samohrani otac red bi bio da imam bilo kakva primanja. Obraćao sam se Centru za socijalni rad, ali je sve bilo uzalud.  Snalazim se kako znam i umijem da bi moja djeca imala šta da jedu”, kaže Hapić. Dodaje kako nije bio u mogućnosti da plaća prevoz svoje djece do škole, koja je udaljena oko četiri kilometra.

“Nisam im mogao omogućiti dalje školovanje. Mnogi su obećali platiti školski prevoz za ovu godinu, ali od toga nema ništa. Nisam im mogao izdvojiti ni marku za sendviče, a znamo da djeca gladna ne mogu razmišljati i učiti”, kaže očajni otac.

Inače, Hapić je prije nepunih godinu dana došao u središte pažnje javnosti u našoj zemlji kada ga je Općinski sud u Cazinu osudio na mjesec dana zatvora zbog nelegalne sječe drveta.

Nakon što se podigla velika prašina oko ovog slučaja, presuda je promijenjena u uslovnu. Porodici se može pomoći uplatama na žiro račun HVB Central profit banka broj 1296029402443184, dok Zahida možete kontaktirati na broj 061/751-799.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar