fbpx

Sa SDA samo u RS-u i Jajcu

3 min. za čitanje

Sa SDA smo ušli u savez isključivo za područje Republike Srpske i za Jajce u Federaciji BiH. Dakle, ne postoji nikakav savez sa SDA!

Sebične ujdurme

– „Mi ne vežemo ni s kim zastave, osim sa narodima BiH i sa državom BiH“, kazao je Gradimir Gojer, potpredsjednik Stranke za BiH.

On je konstatovao da je politička kriza u BiH nastupila neodgovornošću i antibosanskohercegovačkim djelovanjem stranaka Platforme, te da će biti veoma teško popraviti nastalu štetu ko god da bude u novoj vlasti.

„ Žurno pozivam da se prekinu privatne i stranačke, grupno-svojinske, sebične ujdurme koje su na neki način prouzrokovale složenu gamu problema u bh.društvu i da se kompletno društvo okrene onome što svako ozbiljno društvo radi, a to je da štiti svoju državu“, pozvao je Gojer.

On je podsjetio na izjave lidera SNSD-a Milorada Dodika da će se na Drini susresti dvije srpske države, kazavši da su tu rečenicu omogućile stranke Platforme, te da je i SDP BiH vukao poteze za demontažu države BiH.

Stranka za Bosnu i Hercegovinu bije bitku za opstanak povratnika, Bosanaca i Hercegovaca u RS-u.

Vlada u sjeni

– 19.juli je krajnji datum prijava koalicija i saveza CIK-u sa visokim i teškim izbornim cenzusom u RS-u. Zbog toga veliki broj Hrvata i Bošnjaka neće imati svoje političke predstavnike u RS-u. Ukoliko ne bude zajedničkog djelovanja bojimo se gubitka odborničkih mjesta u RS-u.

„ U Banjoj Luci danas nemamo niti jednog Bošnjaka odbornika“, kazao je predsjednik Stranke za BiH Amer Jerlagić.

Predsjednik je istakao da će Stranka za Bosnu i Hercegovinu ostati u opoziciji do izbora 2014, te da je teško imati blokovsko djelovanje stranaka u opoziciji i u poziciji.

„Ako i kada SDA i bilo koja druga partija bude u opoziciji, razgovarat ćemo o blokovskom djelovanju i nakon oktobra pozivamo sve opozicione partije na formiranje vlade u sjeni“, poručio je Jerlagić.

Izborni slogan Stranke za Bosnu i Hercegovinu je „ Komšija, ako ti je dobro, nemoj izaći i glasati“, a pozdrav kandidata SBiH će biti stari bogumilski i pozdrav vojnika Armije RBiH – široko raširene ruke sa otvorenim dlanovima.

„Stranka za Bosnu i Hercegovinu čistih ruku ulazi u ove izbore. Mi nemamo oraha u džepovima“, kazao je Gojer.

Stranka za BiH OO Lukavac

(SodaLIVE.ba)

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments