Rok za uplatu godišnje premije zdravstvenog osiguranja produžen do 30. 4.

1 min. za čitanje

zdravstveno osiguranjePremija osiguranja plaća se na račun Zavoda zdravstvenog osiguranja našeg kantona na šalterima svih pravnih lica ovlaštenih za platni promet – banke i pošta.

“Markica” premije osiguranja za 2013. godinu, aplicirat će se u zdravstvenu legitimaciju u poslovnici zdravstvenog osiguranja prema mjestu prebivališta osiguranog lica do 30. aprila 2013. godine.

Po isteku utvrđenog roka, premiju osiguranja za 2013. godinu će moći uplatiti samo osobe koje se prvi put prijavljuju na obavezno zdravstveno osiguranje u matičnu evidenciju Zavoda zdravstvenog osiguranja.

Osigurana lica koja ne izvrše uplatu premije osiguranja do 30.04.2013. godine, imaju pravo na korištenje zdravstvene zaštite, ali će snosit dio troškova prilikom korištenja iste saglasno Odluci o neposrednom učešću osiguranih lica u troškovima korištenja zdravstvene zaštite na teritoriji Tuzlanskog kantona (“Službene novine TK” broj: 2/03).

(SodaLIVE.ba)

Podijeli ovaj članak
3 komentara
3 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Pravi cirkus osiguran sam od poslodavca koji placa za mene doprinose knjizica ovjerena i sad jos 20 km iz svog dzepa pa sto onda poslodavac dzabe uplacuje.Da guzonje koje su na budzetu imaju

@denzel, i guzonje koji su na Budzetu moraju platiti tu istu premiju od 20KM.

@balkanka ali drugacije je platiti 80 KM za cetveroclanu porodicu radniku koji ima platu 350 ili 400 KM a drugacije guzonji koji ima 2000 KM….