fbpx

Rigorozne inspekcijske kontrole na području Tuzlanskog kantona

1 min. za čitanje
Ilustracija

Samo u posljednjih mjesec dana kontrolisali su prijevoznike uglja, građevinskih firmi, otpada, autopraonica, a trenutno je intenzivirana kontrola prodaje zlata.

“Suzbijanje rada nacrno, odnosno nelojalne konkurencije na tržištu, prioritet je u radu inspektora u TK-u. Do sada je zapečaćeno oko 400 firmi i izdato više od 400 zabrana rada. Kamen spoticanja je loša zakonska regulativa, koja je jako stumulativna za prekršioce”, rekao je Besim Duraković, direktor Kantonalne uprave za inspekcijske poslove Tuzla.

U TK-u sve je više ilegalnih prijevoznika mrkog uglja, tvrde u Kantonalnoj upravi za inspekcijske poslove Tuzla. Zbog toga su u združenoj akciji MUP-a i Tužilaštva TK-a intenzivirane kontrole nelegalne eksploatacije uglja na lokalitetu Dubrava.

Inspektori svaki dan oduzmu jedan do dva kamiona uglja. U posljednje vrijeme u TK-u masovno su se pojavili i nakupci zlata, zbog čega su kantonalni inspektori počeli s kontrolom prodaje zlata. Intenzivirane su i kontrole autopraonica, gdje će, ako zateknu da se radi bez potrebe dozvole, pored novčanih kazni oduzimati i mašine.

Iz Kantonalne uprave za inspekcijske poslove ističu da će i dalje vršiti intenzivne kontrole u svim oblastima i strogo sankcionirati svaki nelegalni rad.

(SodaLIVE.ba)

Podijeli ovaj članak
9 komentara
Subscribe
Notify of
9 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

De vi malo vrsite kontorlu ovih velikih pa onda dirajte male… narod nema sta da jede i radi sve da bi prezivio dok veliki pljackaju sve zivo, radnici im rade na crno… bogate se dodatno ali vi MALE dirate. jebem ti drzavu c c c

slazem se Damire stobom potpuno …. sve sto si reko je tacno … prvo velike pa onda male ….

Sta rade ovi komunisti?

sta rade komunisti ….. neznam samo sta su uradili ovi NE-Komunisti ??

malo izadzi pa razgledaj fabrike prije i sad … zaposlene prije pa sad .. pa ce ti bit sve jasno ko dan boziji … plate prije pa sad itd itd itd … da nenabrajam Ne-Komunisto …

Pustite male autoprijevoznike sve one koje imaju neki mali obrt , oni se samo bore da prezive i da na posten nacin zarade komad hljeba u ovoj j….oj drzavi,nista nam nedaju a sve traze .. Pogledajte one malo vece , sa vecim biznisima ,koji vrte sa milionima …

Jesam Vam govorio da komunisti htjedoše Sodu u staro željezo .Sad evo bez ikakvih opomena i rokova za njihovo izvršenje , pečatiraju i zatvaraju mali biznis .
Oni misle tako državu ojačati – što će rastjerati i ovo malo sirotinje što se snašlo i zaposlilo samostalno .
Jeda im bude kao i prošli put – da ih se narod zasiti za samo 2 godine vladavine .

*ebem i Harisa i sve ostale slicne njemu… Sta je to on uradio za 4 godine svog mandata, lizao Dodiku pakŠu, eto sta je uradio ! Jel rekao on da nece otic u srbiju sve dok ne vrate Iliju Jurisica, jest al malo sutra… Nisam pristalica nijedne naše stranke ali SDP je sad u BiH najbolja stranka, mada ni oni nisu sjajni !

kamo srece da svi rade svoj poso prema zakonu i drugim propisima ,ne bi imali problema .ovako kad neko pocne da sprovodi zakonske akte onda je on kriv sto narod nema sta da jede, iako ljudi rade svoj poso po zakonu.predhodna vladajuca garnitura nije nista uradila na uspostavi zakona i njegovoj primjeni jednako prema svima gradanima .

Siguran si da oni vrše kontrole jednako prema svim građanima i da kontrolisu APSOLUTNO SVE grane i SVA perduzeca??

Problem je sto diraju MALE a mali su NAROD a ne diraju VELIKE tj. ratne profitere jer je to sve njihovo tj. ovih u vlasti..