Rezime protesta: 27 uhapšenih, 23 povrijeđene osobe, 11 ošećenih automobila

2 min. za čitanje
Foto: Edin Petonjić/SodaLIVE.ba
Foto: Edin Petonjić/SodaLIVE.ba

Gostujući u programu Al Jazeere Vehid Šehić iz Foruma građana Tuzle poručio je kako se na primjeru tuzlanskih nemira jasno vidjelo kako “vlast ne pokazuje dovoljnu socijalnu osjetljivost za radnike i građanstvo”, a ono što se dogodilo po čemu je “posljedica pljačkaške i kriminalne privatizacije u kojoj se vodilo više računa u imovini, nego o ljudima”.

“Kad ljudi žive na rubu siromaštva, a glad kuca na brojna vrata, jasno je da slijedi akcija kako bi se riješili problemi koji se gomilaju godinama”, smatra Šehić.

Po njemu, sve što se dogodilo je “dokaz da institucije ne rade svoj posao, jer se nije razgovaralo s ljudima”.

“U prvom redu je odgovornost na državi jer nije onemogućila poslodavcima da ne plaćaju ljudima plate i doprinose”, upozorio je Šehić te napomenu i kako je policija smjela koristiti silu kao krajnje sredstvo.

Glasnogovornik policije Tuzlanskog kantona Izudin Šarić potvrdio je večeras kako su neredi u Tuzli stavljeni pod kontrolu.

Prema posljednjim informacijama, uhapšeno je 27 osoba protiv kojih će biti poduzete odgovarajuće mjere.

“Danas su u neredima povrijeđene 23 osobe, od čega je 17 policajaca i šest građana”, kazao je Šarić i dodao da je oštećeno 11 službenih vozila.

Šarić je potvrdio kako za sutra nisu najavljeni nikakvi novi protesti te da će policija sankcionisati sve koji budu remetili javni red i mir.

Demonstranti su za sutra u 12 sati najavili nastavak protesta.

Podijeli ovaj članak
1 komentar
1 komentar
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

ja mislim da ce se i narod naoruzati za sledece proteste . Pa ce onda borba biti ravnopravna ,

adbanner