Reprezentativci stigli u Sarajevo

6. Septembra 2009.
2 min. za čitanje

Nakon jučerašnje pobjede protiv selekcije Armenije, reprezentativci Bosne i Hercegovine u nogometu danas su sletjeli na sarajevski aerodrom, gdje ih je dočekao veliki broj predstavnika sedme sile i vjernih navijača.

1

Iako vidno umorni, momci su se rado pozdravljali i fotografisali sa fanovima, a uvijek raspoloženi selektor Miroslav Ćiro Blažević davao je izjave brojnim novinarima.

Podsjećamo, naš nacionalni fudbalski tim jučer je u Jerevanu pobijedio reprezentaciju Armenije rezultatom 0:2, čime su otvorena vrata dodatnih kvalifikacija za plasman na Svjetsko nogometno prvenstvo u Južnoafričkoj Republici 2010. godine. Strijelci za našu reprezentaciju bili su Senijad Ibričić i Zlatan Muslimović.

2

Sinoć je i selektro dao kratku izjavu:

Moram priznati da sam drhtao i kod vođstva od 2:0. Međutim, svjestan sam da nismo odigrali onako kako se to očekivalo. Išli smo ispod svojih mogućnosti, ali najvažnije je da smo osvojili tri boda“, rekao je Ćiro novinarima poslije pobjede.

Prema njegovim riječima, odbrana reprezentacije BiH je bila ključ uspjeha.

Najbolje smo odigrali u fazi odbrane. Spahić, Nadarević i Jahić bili su neprelazni. Džeko i Ibišević su u napadu trebali da riješe utakmicu i poštede me straha. Osim toga, uštedili bi mi kutiju cigareta. U vezi smo bili prespori na momente, a Supić je imao nekoliko sjajnih intervencija. Tu ne mislim samo na dvije parade, već i na istrčavanja, čime je pomogao našim igračima u odbrani. Ma bio je kolosalan“, naglasio je selektor BiH u prvoj reakciji nakon pobjede.

Blažević nije želio da komentariše predstojeći meč sa Turskom u srijedu u Zenici.

Neću sada da razmišljam o njima! Polako, nek se malo ovo slegne, pa ćemo onda o Turcima“.

3

(SodaLIVE.ba/Foto:Sarajevo-x)

Podijeli ovaj članak
2 komentara
2 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

BOSNA JE PONOS NAS…..sad jos samo da se Turcima nadodajemo a dace BOG…

joooj valja protiv brace igrati…