fbpx

Raspisani konkursi za upražnjena radna mjesta u školama

1 min. za čitanje

U prvih, zakonom propisanih deset dana augusta, samo dvije škole nisu u objavile svoje potrebe za nastavnicima. Behram – begova medresa i Osnovna škola u Višći još nisu objavile konkurse za potrebnim nastavnicima.

Prema riječima Mersije Jahić iz resornog ministarstva, radi se o opravdanom zakašnjenju, a konkursi će ovih dana izaći u nekom od dnevnih listova. Jahić navodi da se svi konkursi i većina ispravki nalazi na web stranici Ministarstva te da bi zainteresirane osobe, koje imaju pristup internetu, mogle pogledati koji su uslovi i koji dokumenti potrebni.

Sve srednje škole ove godine imaju veći priliv učenika što se održava i na potrebe za nastavnim kadrom. U osnovnim školama ove je godine znatno manja potreba za novim uposlenicima. Tek iduće godine, kada bude stasala prva generacija 9. razreda, osnovne škole na području TK imat će 2400 učenika više, a time i riješen problem tehnološkog viška te veću potrebu za nastavnicima.

(SodaLIVE.ba)

Podijeli ovaj članak
2 komentara
Subscribe
Notify of
2 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Znači omladino skojevska – VSS , vi ( bez poticaja ) morate prvo naroditi djece , da se ima šta upisati u škole . E kad prođe tih 6 godina i djeca se upišu , u prvi razred e onda će mo mi raspisati konkurs da se vi zaposlite . Dotada mi samo zapošljavamo ove na određeno vrijeme – tj. tehnološki višak ( ove Nurke penzionere , Kadrije i sl.)
E kako će te vi otijeh 6 godina hraniti tu djecu mi neznamo i nije nas briga- more bit bidne nafake – a more bit ne bidne .

Ma kad tebi prigradski, drugi hrane djecu tako ce i njima. Bit’ ce nafake ha ja. Daj im odma pristupnice i nema sikiracije.