fbpx

Radovan Karadžić se namjeravao krunisati za kralja RS

2 min. za čitanje
Radovan Karadžić

Bivša predsjednica Republike Srpske Biljana Plavšić, koja je i sama zbog ratnih zločina 11 godina provela u zatvoru, kaže da je Radovan Karadžić iz Republike Srpske protjerao princa Tomislava i sve Karađorđeviće, zato što je namjeravao uspostaviti novu narodnu dinastiju te se okruniti kraljevskom krunom, pišu Novosti.

U emisiji ‘Ćirilica’ na Hepi TV Plavšić je iznijela i neke svoje teorije. Jedna od njih je da je Srbima zločin u Srebrenici namješten. Progovorila je i o navodnim razlozima zbog kojih je Ratko Mladić poslan na Drinu, da bi, kako tvrdi, hrvatska vojska nakon Oluje ušla u Banjaluku.

‘Iako je sačuvala Republiku Srpsku i Dejtonski sporazum provela na terenu, kao miljenica međunarodne zajednice i Madeleine Albright, Biljana Plavšić je na kraju završila u Hagu i suočila se s optužbama gorim od onih za Karadžića i Mladića’, tvrdi Milomir Marić, autor emisije ‘Ćirilica’ u kojoj je Plavšić ‘otvorila dušu’.

Dodao je da po nalogu Radovana Karadžića nijedan Srbin nije htio svjedočiti u njenu korist te je, kako tvrdi, bila prinuđena priznati krivicu.

Podsjetimo, bivša predsjednica Republike Srpske Biljana Plavšić puštena je iz švedskog zatvora 2009, nakon što je odslužila dvije trećine kazne za ratni zločin. Kako pišu Novosti, Plavšićeva i danas živi okružena tjelohraniteljima, jer joj je, prema procjeni srbijanske policije, život i dalje ugrožen.

(SodaLIVE.ba/DEPO)

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments