Pronevjere sa kreditnim karticama

1 min. za čitanje

hackerTužilštvo Tuzlanskog kantona jučer je predložilo Općinskom sudu u Tuzli da odredi jednomjesečni pritvor za dvije osobe uhapšene u akciji F MUP-a na suzbijanju računarskog kriminala.

Naime, kako je potvrđeno iz Tužilaštva TK-a, uhapšeni su O. M.(24) iz Sarajeva i A. M. (24), rođena u Sjenici, R Srbija. Oni su uhapšeni dvadesetak dana nakon što su federalni policajci u Tuzli, pod istim optužbama, priveli Jasmina Tabakovića (20), Sanjina Mahmutovića (17), Mirzu Sendića (20) i Radeta Maneva (20), svi iz Tuzle.

U Tužilaštvu su, prilikom saslušanja uhapšene četvorke iz Tuzle, otkrili krimanalne aktivnosti osoba iz Sarajeva. Nakon provjere utvrđno je da je O. M. putem interneta varao ljude tako što je uspostavljao kontakte sa zainteresovanim za kupovinu podataka kompromitovanih vlasnika kartica. On im je nudio i prodavao podatke koje je prethodno sam prepravljao nastojeći ih učiniti vjerodostojnim Kao osnovu koristio je podatke sa stvarnih bankovnih kartica. Uhapšena A. M. je skrivala podatke koje je on koristio, te je prilikom pretresa njihovog stana uklonila novac zarađen na takav način.

(Oslobođenje)

Podijeli ovaj članak
1 komentar