Pronađeni izvršioci teških krađa

21. Avgusta 2009.
2 min. za čitanje

ukrroba09Radeći na rasvjetljavanju krivičnih djela teških krađa nad porodičnim kućama i trgovinskim radnjama na području općine Tuzla, službenici OKP PU Tuzla i PS Istok PU Tuzla su došli do saznanja da je u izvršenje navedenih krivičnih djela umješano više lica sa područja grada Tuzle, koji su tom prilikom otuđili veću količinu tehničke robe (TV, računarske opreme, CD kasetofona), kao i veću količinu visokotarifne robe (cigarete, kafa ).

Poduzimajući operativno – taktičke mjere i radnje na rasvjetljavanju navedenih događaja službenici PS Istok i OKP PU Tuzla su na izvršenju krivičnog djela teške krađe nad objektom turističke agencije D.O.O. “FAKTUM” Tuzla, zatekli lica A.Ž. rođen 1986. godine i A.A. rođen 1990. godine. Lica su lišena slobode i privedena u službene prostorije radi kriminalističke obrade. U toku kriminalističke obrade imenovani su priznali izvršenje ukupno četiri krivična djela Teške krađe počinjena na području grada Tuzle.

Daljim radom se došlo do saznanja da su još dva lica učestvovala u izvršenju navedenih krivičnih djela, a radi se o M.I. rođen 1977. godine i N.M. rođen 1951. godine, koji su privedeni u službene prostorije i od kojih su uzete izjave na navedene okolnosti.

Prilikom rada na navedenom slučaju pronađena je i od navedenih lica oduzeta veća količina tehničke robe: TV plazma, laptop sa kamerom, računar sa LCD monitorom sa pripadajućom opremom, dva CD kasetofona, veća količin CD-ova, kućno kino, i druge sitne opreme.

Protiv navedenih lica Kantonalnom tužilaštvu Tuzla bit će podnešen Izvještaj o počinjena tri krivična djela, dva krivična djela Teške krađe i jedno krivično djelo prikrivanja.

(SodaLIVE.ba)

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments