fbpx

Progovorili smijenjeni ministri iz SDA: “Prijave protiv ministara iz SDP-a”

2 min. za čitanje

Podsjećanja radi, pet ministara iz ove stranke smijenjeno je u ponedjeljak na Skupštini našeg kantona, a na zahtjev premijera Seada Čauševića. Oni su smijenjeni po naredbi vrha Socijaldemokratske partije zbog navodnih opstrukcija u reformama. Sa ovim obrazloženjem se ne slažu smijenjeni ministri : Bego Gutić, ministar unutrašnjih poslova, Senija Bubić, ministrica prostornog uređenja, Imšir Škahić, ministar poljoprivrede, Asim Aljić, ministar za boračka pitanja te Mlađan Lazić, koji je bio zadužen za finansije.

„Ja sam ministar iz SDA i ako je to grijeh, ja taj grijeh sa ponosom nosim, ja nastavljam i dalje da radim“, kazala je Senija Bubić – bivša ministrica prostornog uređenja i zaštite okoliša TK

A ministrica Bubić u obnašanju svoje funkcije ima se čime i pohvaliti. Uvela je nove službe to jest komunalne redare, regulacione planove, izdvojila sredstva za ekološke projekte. Pored nje dobrim rezultatima se svakako mogu pohvaliti i ostali ministri koji dolaze iz Stranke demokratske akcije, a neki su nakon smjena “progovorili”, pa su dosadašnje kolege iz Socijaldemokratske partije optužili da su radili mimo zakonskih odredbi. Prvo su upozorili na prekšaj ministrice za razvoj i poduzetništvo.

„Gdje je ovo ministarstvo prenijelo vlasnička prava Instituta za zavarivanje na Udruženje građana NERDA, što je protivno zakonu“, rekao je Bego Gutić – bivši ministar unutrašnjih poslova TK.

Pored toga iznesene su i optužbe na račun ministra za rad i socijalnu politiku Seada Hasića, kao i ministra saobraćaja, turizma i trgovine Aziza Čačkovića.

„SDA će u narednom periodu ukazivati na one loše stvari, a podržavat će svakao dobre za dobrobit građana BiH bez obzira od koga ona dolazila“, istakao je Amir Falić – predsjednik Kantonalnog odbora SDA.

Bivši ministri Stranke demokratske akcije su najavili i pokretanje postupaka pred Tužilaštvom protiv pojedinih ministara, a nije isključeno ni traženje odgovornosti onih u Skupštini TK, koji su nelegalno prema mišljenju Fazlića, smijenili predsjedavajućeg Bajazita Jašarevića.

Rasplet ove situacije se očekuje narednih dana.

(SodaLIVE.ba/RTV Slon)

Podijeli ovaj članak
6 komentara
Subscribe
Notify of
6 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

AZRA – Krivo srastanje

That's man , I like it

Srastanje, krivo srastanje

Budnosti nikad dosta,gospodjice od tri pedlja
na krivinama zadnji vagoni ludjacki tresu
i mnogi prazne crijeva zaboravljajuci stid
a oholost, nekad sudjena da bude vrlinom
splasnjava na ocigled i smrdi nadaleko

I nitko nema snage da odagna propadanje
i nitko i ne pokusava da bude vise od hladne zelatine
koja laprda medju krajnostima kao rijetko govno

Dok svi tvoji besprizorni usrecitelji
i samozvani stovaoci onog sto ne razumiju
i svi tvoji placeni nitkovi dousnici i sjecikese
i svi tvoji mutavi urlatori zvucnih titula
hrabro spletkare zasticeni lopovskim kodeksom
koji stiti vjernike od zarazenih
a svaku duhovitost uvijek i na vrijeme
efikasno lijece u samom zacetku

Pa kakvo ime da ti damo,gospodjice od tri pedlja
krivo srastanje,gospodine,krivo srastanje
kao kad bogate prose za miraz

A talon nose ruzni i opaki
s necuvenom moci da tjeraju sto zazele
mnogo ih je i strasno galame
obicno razbiju sva ogledala na koja naidju
da ne ostane ni pomen na ljepotu

Kažu da su ranjene zvijeri najopasnije! Neka promjena, bi izbora i demokratije i jeste da se mijenja vlast onda kad je to potrebno. Ali, ne mogu baš da vjerujem da je SDP-u toliko stalo do države, naročito kad vidim ove prve, nepune dvije godine njihova mandata. Po svemu, mislim da im se sprema 2000-02 i to sa još lošijim ishodom po njih. Ne treba otpisivati SDA, ni u kom slučaju. Pogotovu kada narod uvidi kako olako Lagumdžija prodaje državu i ostavlja je vukovima “na izvolite” radi vlastitih interesa ali i lične satisfakcije, a još pri tome ne radi ništa što je obećao “za čovjeka”. Živi bili, pa vidjeli…

placite ckapi placite 😀 gotovo je vaseee 😀

Dobo radili i sad ih smijenili.O čemu pričaju bar mi građani znamo na svojoj koži kako su radili.Dok dijete pravi rezerviše mu radno mijesto kad završi školovanje ima poso il s konkursom ili bez konkursa.Oglase objavljuju kod Mate Bobana ma branitelji Bosne.Što se tiče policije kriminalci su zaštićena vrsta za što nas obične kažnjavaju kriminalci su amnestirani.Za teža dijela nisu u stanu dokazat.A sad ovom novom ministru policije iz Lukavca.Hajde jaro pokaži malo dobr volje i počni čistiti Lukavac.Zatvori bar pet bosova da ti vijerujemo da si ozbiljan.Da malo dahnemo dušom da mi građani osjetimo promijene.U Lukavcu neki objekti kao da imaju 24 satnu zaštitu a neke kao da je bogu ugodno dijelo da se pljačkaju.Ako je bilo daj da više ne bude.Radili kako treba a spomenici krimainalu kao piramide u Egiptu.Samo kod nas ima više.A nismo turistička atrakcija.

jesu bili dobri, kako nisu, sebi i samo sebi su bili dobri…treba ih klonirat al po bosanski(j**at dok ne klonu)…e sad cemo da vidimo jesu li ovi bolji…

bez sumnje SDP vodi drzavu u propast, naravno u tome ima podrsku onih koju (SNSD i HDZ) koji BiH ne smatraju svojom drzavom. izgleda da Tihic jos uvijek nije skontao da nekada i SDA treba preci u opoziciju i da nije Bogom dato da ona vjecito vlada, doduse nije ni slusao clanstvo svoje stranke, morao je uskom krugu ljudi oko sebe podijeliti ministarska mjesta