fbpx

Produžen pritvor za Alića i Nurkića

2 min. za čitanje

U optužnici je navedeno da je Alić 21. aprila 2014. godine u večernjim satima, u naselju Rasadine u Živinicama, prilikom fizičkog sukoba Senadu Kolčakoviću zadao udarac nožem u predjelu stomaka i nanio mu teške tjelesne povrede. Prethodno je Kolčaković prišao Aliću, koji je s nekoliko prijatelja sjedio u blizini lokalnog puta, pesnicom ga udario u predjelu lica, što je izazvalo fizički sukob među njima prilikom kojeg je optuženi i upotrijebio nož.

Kantonalni sud Tuzla je prihvatio prijedlog Tužilaštva i Aliću produžio mjeru pritvora za još dva mjeseca.

—-

Sudija za prethodno saslušanje Kantonalnog suda Tuzla je potvrdio optužnicu protiv dvadesetogodišnjeg Kenana Nurkića, nastanjenog u Gračanici, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo pokušaj ubistva u sticaju sa izazivanjem opće opasnosti i krivičnim djelom iz člana 52. Zakona o nabavljanju, držanju i nošenju oružja TK.

Nurkić se optužnicom tereti da je 5. maja 2014. godine oko 15 sati na platou ispred Tržnog centra u tuzlanskom naselju Brčanska Malta, gdje se tada nalazio veći broj ljudi jer se radi o veoma prometnoj lokaciji, ispalio četiri hica iz pištolja prema Senadu Habiboviću. Dva hica su pogodila u jaknu i torbicu koje je Habibović imao na sebi.

Na prijedlog postupajućeg tužioca Kantonalni sud Tuzla je produžio optuženom mjeru pritvora za još dva mjeseca.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments