Produžen pritvor za Alića i Nurkića

2 min. za čitanje

U optužnici je navedeno da je Alić 21. aprila 2014. godine u večernjim satima, u naselju Rasadine u Živinicama, prilikom fizičkog sukoba Senadu Kolčakoviću zadao udarac nožem u predjelu stomaka i nanio mu teške tjelesne povrede. Prethodno je Kolčaković prišao Aliću, koji je s nekoliko prijatelja sjedio u blizini lokalnog puta, pesnicom ga udario u predjelu lica, što je izazvalo fizički sukob među njima prilikom kojeg je optuženi i upotrijebio nož.

Kantonalni sud Tuzla je prihvatio prijedlog Tužilaštva i Aliću produžio mjeru pritvora za još dva mjeseca.

—-

Sudija za prethodno saslušanje Kantonalnog suda Tuzla je potvrdio optužnicu protiv dvadesetogodišnjeg Kenana Nurkića, nastanjenog u Gračanici, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo pokušaj ubistva u sticaju sa izazivanjem opće opasnosti i krivičnim djelom iz člana 52. Zakona o nabavljanju, držanju i nošenju oružja TK.

Nurkić se optužnicom tereti da je 5. maja 2014. godine oko 15 sati na platou ispred Tržnog centra u tuzlanskom naselju Brčanska Malta, gdje se tada nalazio veći broj ljudi jer se radi o veoma prometnoj lokaciji, ispalio četiri hica iz pištolja prema Senadu Habiboviću. Dva hica su pogodila u jaknu i torbicu koje je Habibović imao na sebi.

Na prijedlog postupajućeg tužioca Kantonalni sud Tuzla je produžio optuženom mjeru pritvora za još dva mjeseca.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments