fbpx

Prijem za predstavnike Sportskog saveza sjedeće odbojke TK

2 min. za čitanje
Sa prijema u Vladi TK

Ovom prilikom predstavnici Saveza su podnijeli izvještaj o radu Saveza u protekloj godini, program rada za tekuću godinu, te plan učešća reprezentativaca Bosne i Hercegovine u reprezentaciji u takmičenjima koja su na rasporedu ove godine.

Također, istaknut jer i problem nemogućnosti plaćanja obaveza iz trenažnog procesa, te problem dosadašnjeg načina raspodjele sredstava kada je u pitanju invalidni sport u Tuzlanskom kantonu.

Ministrica je predstavnicima Saveza uputila čestitke za cjelokupan uspjeh u sjedećoj odbojci ne samo u Tuzlanskom kantonu, nego i cijeloj Bosni i Hercegovini gdje značajnu ulogu imaju reprezentativci naše države sa područja našeg kantona.

U smislu podrške Savezu i klubovima ministrica Avdibašić Vukadinović je iskazala spremnost da se maksimalna podrška i uslovi za razvoj pruže svim savezima i sportovima uvažavajući kriterije i uslove za raspodjelu sredstava, rezultate koji se postižu, kao i ukupnu količinu sredstava namijenjenih za podršku sportu. Posebna pažnja bit će posvećena pružanju podrške trenažnim procesima, istakla je Minisrtica.

Na današnjem sastanku naglašeno je da je za invalidni sport u Budžetu Tuzlanskog kantona za 2011. godinu namijenjeno 11% sredstava od ukupne količine sredstava namijenjenih za sport i sportske projekte.

U ime Sportskog saveza sjedeće odbojke Tuzlanskog kantona današnjem sastanku prisustvovali su Mehmedović Ejub, Predsjednik Saveza, potpredsjednik Saveza Ermin Jusufović, Vehbija Tokić, Dopredsjednik Saveza i sekretar Saveza Dževad Junuzović.

(SodaLIVE.ba)

OZNAKE:
Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments