fbpx

Premijer Gutić iskazao želju da se pomogne firmi “Gradelj Revom” Dobošnica

2 min. za čitanje

“Gredelj Revom” je, istaknuo je premijer Gutić, značajna za privredu TK pa će Kantonalna vlada inicirati izmjenu propisa koji predstavljaju temeljni problem u ovom slučaju. Na sastanku koji je bio organizovan u cilju sagledavanja svih informacija i okupljanja zainteresovanih strana dogovoreno je da Ministarstvo industrije energetike i rudarstva uradi analizu propisa koji se tiču doprinosa i poreza.

Riječ je o preduzeću čiji su vlasnici “Gredelj Revom” Zagreb u većinskom procentu od 62% i sa manjinskim dijelom kapitala “Gredelj Revom” Sarajevo. Od 2009. godine firma je u problemima zbog čega osamdeset radnika ne prima plaću niti im se uplaćuju ikakvi doprinosi. Obaveze prema radnicima, dobavljačima i državi otežavaju rješavanje problema, rečeno je ovom prilikom.

Direktor Željeznica FBiH Nijaz Puzić rekao je kako žele pomoći da se riješi problem Revoma ali su zainteresovani samo za preuzimanje 35 stručnih radnika. To se uklapa u planove o izgradnji radionice za vagone na području TK, za što već imaju planiranih milion KM.

Premijer Gutić istaknuo je kako će u narednom periodu insistirati na rješavanju ovog problema u saradnji sa Vladom FBiH.

Sastanku su prisustvovali i ministar industrije, energetike i rudarstva Srđan Mićanović, zastupnik u Federalnom parlamentu Tarik Arapčić, poslanik u skupštini TK Suad Salibašić, direktor JP Željeznice FBiH Nijaz Puzić i direktor Rešad Šiljegović.

OZNAKE:
Podijeli ovaj članak
7 komentara
Subscribe
Notify of
7 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Je li ovo možda ubačena vijest iz arhive iz 2009. godine, kakav sastanak i puste želje da se opet lopovi iz gredelj sarajeva ubace na čelu sa Nasirom Silajdžićem? Pa oni su i pokrali ovu jadnu ćerku ili bolje reći pastorku TŽV Gredelj Zagreb. A pojavio se i direktor Rešad Šiljegović ??? kakav direktor vaskrso davno ko duh pa se pojavio gdje, na nezvaniočnoj sjednici želja čestitki i pozdrava novog premijera… porezna uprava prodaje firmu, vlada dogovara nemoguće misije koje bi željeli sarajevski prodavači magle a radnici NJIGH JE PREKO 70 GLadnih i obespravljenih gdje bi samo njih 30 dobili džek pot da sisaju veslo od nove vlade…. pa ovo je i žalosno i smiješno i da ne povjeriješ …kao u Fazlinovića ima i ludih i zbunjenih a najmanje normalnih- Sramota!!!!

|Opet Sarajevo gredelj i direktor Rešad vaskrso ko duh, stara postava a i stari lopovluci a radnici gladni i pokradeni aferim premijeru. Kao da gledamo Fazlinovića ima i ludih i zbunjenih al pametnih brate najmanje, sramota baš….

baš je ovo danas jadno i žalosno kao da su svi ovi vaskrsli iz 2009 godine stare želje da se pokrade i ono što je malo ostalo i da Nasir Silajdžić prevesla sve u Sarajevo.

da čovjek ne povjeruje je li ovo vremeplov iz 2009 godine?????

vremeplov iz 2009.godine????????

Jos jedna laz politicara ..

Sve na koc!