fbpx

Potvrđena optužnica protiv organizovane grupe koja se bavila krađom automobila

1 min. za čitanje

Postoji osnovana sumnja da su braća Numanović organizirali grupu kojoj su pripadali i pomenuti,  a koja je u 11 općina Tuzlanskog kantona u periodu od oktobra 2013. do januara 2014. godine počinila 37 teških krađa.

Prilikom činjenja ovih krivičnih djela provaljivali su u garaže i dvorišta i krali automobile,  pomoću kojih su kasnije odlazili na različite lokacije i provaljivali u prostorije  poslovnih objekata firmi, u kuće, garaže, benzinske pumpe, vikendice, trgovine, kioske, štale i druge pomoćne objekte  te otuđivali  uglavnom različitu  visokotarifnu robu, alate i mašine, tehničku robu, stoku i gorivo.

Procjenjeno je  da su činjenjem ovih krivičnih djela sebi pribavili protupravnu imovinsku korist u iznosu većem od 100.000 KM. Ukradenu robu i predmete su prodavali ili  zadržavali za vlastite potrebe.

Podsjećamo, u  koordiniranoj akciji  policije iz Tuzlanskog i Zeničko-dobojskog kantona, urađenoj u saradnji sa ovim Tužilaštvom i po naredbi Kantonalnog suda Tuzla, u januaru 2014. godine su izvršeni  pretresi objekata koje su ova lica koristila na području Zavidovića i Banovića. Tom prilikom ove osobe su lišene slobode, te je pronađena određena količina ukradenih predmeta.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments