Potpisani ugovori o donaciji građevinskih paketa za povratnike

2. Oktobra 2009.
1 min. za čitanje

Potpisivanje ugovoraDanas su potpisani ugovori o donaciji građevinskih paketa za povratnike na područje Tuzlanskog kantona i 12 opština u Republici Srpskoj. Vlada TK je iz Budžeta za 2009. godinu na ime podrške povratku raseljenih lica u prijeratna prebivališta, obezbjedila sredstva za nabavku 128 paketa građevinskog materijala za izgradnju i sanaciju stambenih i 28 paketa građevinskog materijala za izgradnju gospodarskih objekata.

Pojedinačna vrijednost paketa za izgradnju je do 20.000,00 KM i do 8.000,00 KM za sanaciju stambenih jedinica, dok je  vrijednost paketa za izgradnju gospodarskih objekata 5.000.00 KM.

U svom obraćanju ministar za obnovu, razvoj i povratak, Sead Mujanović je dobitnicima donacija čestitao i zaželio brzu obnovu i useljenje, a prema riječima ministra Mujanovića donacije će sigurno biti uručene najkasnije do kraja novembra ove godine.

Ova aktivnost bit će nastavljena i narednih dana da bi se, nakon potpisivanja ugovora, pristupilo konačnoj realizaciji pomoći povratnicima

U ime Ministarstva za obnovu razvoj i povratak TK ugovore je danas potpisao ministar Sead Mujanović.

(SodaLIVE.ba)

Podijeli ovaj članak
1 komentar
1 komentar
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Najgore u svemu tome , je sto nece dobit pomoc onima kojima je potrbena , nego preko veze ce dobit , neki drugi i prodati trgovcima i stavit sebi pare u dzep 🙁