fbpx

Potpisan Aneks kolektivnog ugovora za djelatnosti osnovnog i srednjeg obrazovanja

2 min. za čitanje

Na ovaj način ispunjeni su preduslovi da budžetski korisnici iz oblasti osnovnog i srednjeg obrazovanja na području Tuzlanskog kantona ostvare svoja prava predviđena kolektivnim ugovorima. Aneksi ugovora primjenjivat će se od 01.01.2011. godine do
usvajanja novih kolektivnih ugovora, a najduže do 31.08.2011.godine navodi se u aneksima.

Potpisivanju je prisustvovao i premijer Tuzlanskog kantona Sead Čaušević, koji je ovom prilikom istakao da sindikati Vladi Tuzlanskog kantona ne mogu biti protivnici. „Vlada Sve sindikate doživljava kao svoje saradnike i partnere, jer partnerski odnos je jedini ispravan put za rješavanje problema“ rekao je premijer Čaušević, te dodao da će se u narednom periodu izvršiti analiza Budžeta Tuzlanskog kantona, sagledati njegove mogućnosti i kapaciteti, te će se na osnovu toga projektovati sporazumi i ugovori.

Predstavnici sindikata su izrazili svoju podršku Premijeru i Vladi Tuzlanskog kantona u cjelini kako u dosadašnjem radu tako i u predstojećim reformskim procesima koji slijede u oblasti obrazovanja.

U ime Vlade Tuzlanskog kantona anekse ugovora potpisala je Ministrica obrazovanja, nauke, kulture i sporta Tuzlanskog kantona prof. dr. Nađa Avdibašić Vukadinović, u ime Kantonalnog odbora Sindikata srednjeg i visokog obrazovanja, odgoja, nauke, kulture BIH to je učinio predsjednik Admir Terzić, dok je u ime Samoslatnog sindikata radnika osnovnog obrazovanja i odgoja TK aneks potpisao predsjednik Mirzet Pozderović.

 

(SodaLIVE.ba/Vlada TK)

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments