fbpx

“Postoji mogućnost ponavljanja genocida nad preostalim Bošnjacima u RS-u”

2 min. za čitanje
BOSS

Isticanje da nije počinjen zločin genocida nad Bošnjacima jer su bosanski Srbi, kako to tvrdi Milorad Dodik, tokom zločina u Srebrenici vršili odvajanja djece i žena od muškaraca, upozorava na stravičnu mogućnost namjere ponavljanja genocida nad preostalim Bošnjacima u Republici Srpskoj, posebno iz razloga što su brojni izvršitelji genocida još uvijek na slobodi, upozorava predsjednik BOSS-a Mirnes Ajanović.

Presuda Međunarodnog suda pravde je konačna i nepromjenljiva – i u istoj je pravno definisana i istorijska činjenica da se genocid nad Bošnjacima ponavlja upravo zbog negiranja odgovornosti političkih predstavnika naroda u čije je ime organizovan i proveden najstrašniji ratni zločin – genocid. Pozitivno je što političke predstavnike Republike Srpske vrijeđa činjenica da je genocid počinjen od strane bosanskih Srba, ali ništa ne može promijeniti odluku Međunarodnog suda pravde definisanu, između ostalog, i u stavu 294.

Presude, citiramo: “Sudsko vijeće nema nikakvih dvojbi da su ove radnje predstavljale jednu operaciju izvršenu s ciljem da se uništi bosanskomuslimansko stanovništvo Srebrenice. Sudsko vijeće smatra da snage bosanskih Srba ne samo da su znale da će istovremeno ubijanje muškaraca i prisilno izmještanje žena, djece i starih osoba nužno dovesti do fizičkog nestanka bosanskomuslimanskog stanovništva Srebrenice, nego su imali jasnu namjeru da ovakvim radnjama fizički unište ovu grupu”, završen citat.

Muamer Dedić, Press BOSS-a

(SodaLIVE.ba)

OZNAKE:
Podijeli ovaj članak
1 komentar
Subscribe
Notify of
1 komentar
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

BOS-i smo mi skoro Mirnese , a krivi su politički BOSS-ovi ,što domaći , što strani , a ti slabo možeš pomoći.
Sve ste u pravu za genocid , i nije loše da se ponekad objavi sličan tekst , rad podsjećanja na bh-srpske projekte , koji su kao što vidimo prepoznati , i zaustavljeni , ali ne i potpuno anulirani .
RS- je genocidna tvorevina ,i nikad je netreba halaliti .
Vuk mjenja dlaku al ćud nikad , a ovi naši nemaju volje ni da se kamufliraju .
Na ” sarajevo- x “, imaju komentari vezano za izjavu Bakira Izetbegovića , koji je rekao kako Bošnjake ne iritira dan RS. Pročitajte , nema šta mu raja nije nagovorila , a u dosta komentara ljudi poručuju : ” vrati se Harise ” .