Popisivači jučer odbili da popišu povratnika, jutros je pronađen mrtav

3. Oktobra 2013.
2 min. za čitanje

Policija

Mrtvog su ga pronašli njegovi brat i snaha, a sumnja se da je smrt nastupila od poljedica moždanog udara, koji je nastupio nakon rasprave sa popisivačima koji su u prvi mah odbili da popišu njega i njegovu suprugu.

– Ako popis može ubiti nekoga, onda je A. Š. noćas ubijen popisom. Tokom jučerašnjeg dana u njegovoj kući su bili popisivač Pavle Gobović i instruktorica Nada Denda koji su odbili da ga popišu. A. Š. je to izuzetno nasekiralo i tokom dana i on i njegov brat su se žalili na postupke popisivača. Popisivač se sinoć oko 19 sati vratio u Župu, popisao njegovog brata i snahu, a potom otišao u kuću A. Š. Da li je između njih ponovo bila neka rasprava, da li je popisan ili nije ne znam, ali znam da je Gobović posljednji koji je A. Š. vidio živog. Jutros je njegov brat provalio vrata i pronašao ga u krvi – kazao je za Avaz trebinjski imam Husein ef. Hodžić.

Efendija Hodžić navodi da je veliki pritisak na Bošnjake koji se žele popisati u Trebinju. Na sceni je, kako kaže, drugo etničko čišćenje Trebinja, a što je još gore, Bošnjaci se nemaju kome žaliti na postupke popisivača.

Podijeli ovaj članak
1 komentar
1 komentar
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

bruka i sramota i dokaz kakva nam je drzava pravda kasni ili je nema nikako,sankcionisat te popisivace ostro.sramotaaaa