Pokazala raskoš: Čistačica koja je prala školske prozore u donjem vešu dobila opomenu

18. Oktobra 2013.
4 min. za čitanje

cistacica_18102013_nezavisnenovine

Na slikama, koje su nastale ljetos, prikazana je žena srednjih godina, i to u gaćicama i brushalteru, čime je pokazala da se ne stidi sugrađana, koje je šokirala neuobičajnim postupcima.

Na prvoj fotografiji ona je u prostoriji škole, dok već u drugoj “sceni” stoji na spoljašnoj strani prozora, te pokazuje više nego što je to dolično radnici jedne vaspitno-obrazovne ustanove.

Sve je to, čini se po slikama, ovjekovječeno najvjerovatnije telefonom, a srednjoškolci iz grada na Vrbasu, kojima je ovaj skandal jedna od glavnih zanimacija na društvenim mrežama, tvrde da je uslikano iz susjedne zgrade.

Da šok bude još veći, obje fotogafije navodno već duže vrijeme “kruže” među učenicima, mahom maloljetnicima, a šira javnost nije ih vidjela sve do prije nekoliko dana, kada su se brzinom svjetlosti proširile na internetu te “zaradile” obilje komentara – od nevjerice i osuda do podsmijavanja.

cistacica1_18102013_nezavisnenovine

Iako je, i prije nego što su “Nezavisne” došle do slika, znala za postupak radnice, Nada Vulić, v.d. direktora Ekonomske škole, priznaje da čistačica još radi u ovoj ustanovi.

“Znam o kakvim fotografijama govorite. To je bilo ljetos, vjerovatno preko ferija, kada nije bilo ni đaka. Dakle, prije nekoliko mjeseci. Reagovali smo što se tiče opomene”, kaže Vulićeva.

Pritom priznaje da im nije lako nakon svega što se desilo, te nam kaže kako ima i pozitivnih stvari o kojim bi trebalo da pišemo.

“I sami znate, bile su vrućine, a žena je radila. Ali, svjesni smo mi, teško je kad se tako nešto dogodi”, kaže Vulićeva, dodajući da je to “nešto što je nedopustivo”.

Ona ističe da su spremačicu “upozorili”, te dodaje da se sve desilo u trenutku kada je Ekonomska škola imala drugo rukovodstvo. Potvrdila nam je da je direktor tada bio Predrag Damjanović, aktuelni direktor Republičkog pedagoškog zavoda, a koji kaže da o ovom skandalu ne zna apsolutno ništa.

“Prvi put sad od vas to čujem. Ja sam tada bio direktor te škole, ali nisam ništa znao za to. Ako se to zaista desilo, nedolično je i skandalozno. Takvim ljudima nema mjesta u školi. Tim slučajem treba da se pozabave i škola i ostali organi koji su nadležni. Svi koji rade u školama trebalo bi da daju primjer ponašanja učenicima”, naglašava Damjanović.

Iz resornog ministarstva kažu da su upoznati s ovim događajem u Ekonomskoj školi Banjaluka, koji datira još iz vremena ljetnog raspusta, kada je, naglašavaju iz Ministarstva, “čistačica bila sama u školi i neprimjereno obučena izvršavala svoje radne obaveze”.

“Prema saznanjima Ministarstva, a u skladu s važećim aktima škole, za taj incident ova radnica je kažnjena opomenom Uprave škole”, ističu iz Ministarstva prosvjete i kulture RS.

Gola sutkinja

Skandal sličan ovom koji trese Banjaluku zabilježen je ljetos i u Sarajevu, gdje je žena, navodno sudija Vrhovnog suda FBiH, uslikana kako potpuno naga pored prozora federalnih pravosudnih institucija vježba, pleše i čita novine i spise.

Ovaj egzibicionistički čin šokirao je tada cijelu BiH, a sutkinju su, kako je objavljeno, slikali radnici sarajevske opštine Centar.

Podijeli ovaj članak
3 komentara
3 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

eee nije to ništa šta će biti to je stara nena čekajte malo kada mlade počnu da napadaju one će skakati po ljudima i momcima kao Majmunice pO majmunima sve se svome korijenu vraća pa naravno i ljudska bića morati će se vratiti svom korijenu to je tako i drugačije niti može niti će biti???? !!!!!!!!!!:

Neće one nikad u bosni skakat na ljude. Na žalost! Al zato će po njemačkoj i zapadnoj jevropi prat guzice “mladićima” od osamdeset godina. Ovde kod nas ih sve sramota, a na zapadu snimaju i filmove.

Haj otkako je Banjaluka postala…