Pogledajte potresan film o tužnoj sudbini mladih talenata u BiH

11. Avgusta 2013.
2 min. za čitanje

On je plivač koji iza sebe ima brojne rezultate i nije mogao otići na svjetsko prvenstvo radi finansijskih razloga, a isplivao je rezultat koji dovoljan za osvajanje zlata na tom takmičenju. Da se samo kvalifikovao i otišao osvojio bi ga jer je to najbolji rezultat.

Otac Jasmina Pivića je dobio otkaz pa je mladi plivač, umjesto da trenira i odlazi na takmičenja, primoran da se bori za vlastitu egzistenciju. A riječ je o sportisti za kojeg bi se gomile novca izdvojile samo da je rođen negdje drugdje.

Cilj autora je da osvijesti ljude po tom pitanju i prezentira u kakvom stanju žive mladi koji nižu uspjehe bez ikakve podrške i na kraju odustaju od svega jer moraju da prežive.

Kako ističu autori – glumci Jasmin Pivić, Anes Bajrić i Kenan Valentić, scenarist i režiser Jasmin Pivić te kamerman, ‘tonac’ i montažer Dino Šehić – film je napravljen u nastojanju da se prikaže trenutna situacija u sportu u BiH, te kako je i pored svog napora, napornog rada i treniranja, skoro pa nemoguće napraviti značajan rezultat na međunarodnoj sceni.

Film se svakako ne odnosi samo na sport. Ovo je tema o mladim ljudima, generalno, te o propadanju prevelikog potencijala koji naša država ima.

Ekipa filma je sastavljena od mladih ljudi, studenata, koji su se po prvi put okušali u ovakvom projektu.

Cijeli film je snimljen doslovno bez budžeta i bez ičije pomoći.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments