fbpx

Podrška održivom povratku na području TK

1 min. za čitanje
Sa današnjeg sastanka
Sa današnjeg sastanka

Ministrica Bilanović je goste upoznala sa trenutnom situacijom u Nacrtu Budžeta za 2011. godinu, kao i njegovim stabilizirajućim karakterom. „Naš primarni cilj ove godine jeste stabilizirati Budžet Tuzlanskog kantona, a u narednom periodu nastojat ćemo obezbijediti više sredstava za projekte povratničke populacije koji će u dogledno vrijeme stvarati nove materijalne vrijednosti, te na taj način olakšavati život povratničke populacije“ istakla je ministrica Bilanović.

Mitar Mihajlović je Ministricu upoznao sa trenutnim aktivnostima kada su u pitanju projekti povratničke populacije i ovog udruženja, te iznio prijedlog da se ubuduće u Komisije za dodjelu sredstava, osim predstavnika Ministarstva, a ukoliko je to u saglasnosti sa zakonskom procedurom, imenuju i članovi nevladinih organizacija koje se bave pitanjima povratka.

Ministrica Bilanović se složila sa inicijativom da je radi adekvatnog planiranja sredstava i ukupne podrške potrebno uskladiti evidencije o povratku, te odmah dala zaduženja za izradu prijedloga usklađivanja.

Također danas je dogovoreno da se u narednom periodu radi i na razvijanju čvršće saradnje Ministarstva sa nevladinim organizacijama ovog tipa, kako bi se i zajednički moglo raditi na pronalasku, a kasnije i aplikacijama na projekte kako domaćih, tako i inostranih fondova.

(SodaLIVE.ba)

OZNAKE:
Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments