Počinje besplatna škola skijanja za osnovce

2 min. za čitanje

Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta Tuzlanskog kantona i Naučno- istraživački centar Fakulteta za tjelesni odgoj i sport iz Tuzle u saradnji sa Društvom pedagoga tjelesnog i zdravstvenog odgoja TK,  u naredna tri mjeseca organizuje besplatnu školu skijanja za djecu osnovnoškolskog uzrasta sa područja našeg Kantona.

Škola će se izvoditi na planini Konjuh- Muška voda, u trajanju od 6 časova obuke skijaške tehnike za početnike, gdje je svim učenicima-početnicima obezbjeđen :

–          besplatan prijevoz
–          besplatno korištenje ski opreme
–          besplatna obuka tehnike skijanja
–          besplatan čaj i ručak
–          besplatno korištenje ski lifta, te je organizirana i zdravstvena zaštita.

Škola skijanja će se sprovoditi prema rasporedu i terminima za sve škole i grupe od dvadeset učenika po školi, uz prethodno dobijenu saglasnost od roditelja i uz pratnju školskih profesora tjelesnog odgoja i sporta.

“Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta Tuzlanskog kantona je sa izuzetno pozitivnim očekivanjima iniciralo projekat besplatne škole skijanja, što još jednom potvrđuje naša nastojanja, da svoj djeci omogućimo iste uvjete za njihov razvoj. Naše nastojanje je da u narednom periodu omogućimo i školu plivanja za svu djecu, bez obzira da li u njihovim okruženjima postoje bazeni.

Osim u sportu, nastojanja Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta TK i Vlade TK da stvorimo bolje uvjete za obrazovanje u drugim općinama Tuzlanskog kantona, potvrđuju se i kroz projekat otvaranja dodatnih odjeljenja Muzičke škole, koji se već izvjesno vrijeme i provodi” rekla je ministrica obrazovanja, nauke, kulture i sporta, prof.dr. Mirzeta Hadžić Suljkić.

(SodaLIVE.ba)

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar