fbpx

Počeo upis na Univerzitet u Tuzli

1 min. za čitanje

Pravo učešća na konkursu imaju kandidati državljani BiH, strani državljani i lica bez državljanstva koji su završili srednju školu u četverogodišnjem trajanju u BiH, kao i kandidati koji su srednju školu završili izvan BiH, a za koje je nakon postupka nostrifikacije, odnosno ekvivalencije utvrđeno da imaju odgovarajuće srednje obrazovanje. Pravo učešća imaju i kandidati sa završenom srednjom stručnom školom u četverogodišnjem trajanju, ukoliko su stekli dopunsko obrazovanje iz općeobrazovnih predmeta u gimnaziji ili srednjoj tehničkoj i srodnoj školi. Pravo prijema na redovni studij imaju nezaposlena/izdržavana lica.

Prvi upisni rok je od 29.06.2015. do 07.07.2015. godine. Prijemni ispit zakazan je za 09.07.2015. godine u 10,00 sati. Na Akademiji dramskih umjetnosti će u 17,00 sati biti upriličen drugi dio prijemnog ispita za kandidate koji budu ušli u uži izbor.

Na 13 fakulteta i Akademiji  dramskih umjetnosti planiran je upis 2685 studenata. Iz Budžeta će biti finasirano njih 1450, a 1115 je samofinansirajućih. Vanredni studij omogućen je samo na Fakultetu za tjelesni odgoj i sport i to ukupno 120 studenata.

OZNAKE:
Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments