fbpx

Pismo ogorčene BH građanke: “Da su mog brata presvukli, ukazali mu pomoć, pokrili, mozda bi bio živ, ali to Bog zna!”

10 min. za čitanje

BOLNICA_0_0_468X10000Pokušat ću da budem sto kraća i objektivnija, da tačno opišem što sam prošla. To sve je žalosno, ali istinito…

Rođena sam u Jajcu, ali živim u Bugojnu 32 godine. U Jajcu živi sva moja familija. Nismo doseljenici, nego smo starosjedioci počev od mojih predaka pa na dalje… U Jajcu je živio i moj brat Miralem, bio je RVI.

Ranjen je u proteklom ratu. Živio je sa našom majkom, koja je umrla u januaru prošle godine, i koja je dala još jednog sina za odbranu naše države.

Od smrti naše majke on živi sam u našoj porodičnoj kući. Volio je da konzumira alkohol, ali je živio pošteno, nikoga nije uvrijedio, nije bio agresivan, nikome nije nanio zlo. Živio je kako je živio!

[lts_blockquote align=”right” cite=”~ Merima Muminović”]Ranjen je u proteklom ratu. Živio je sa našom majkom, koja je umrla u januaru prošle godine, i koja je dala još jednog sina za odbranu naše države.[/lts_blockquote]Dana 18. 01. 2013. godine pozvala me moja strina, te mi je javila da dođem i da Miralem nije dobro. Nije se viđao nekoliko dana, pa su komšije ušle u kuću, te ga zatekle u kuhinji na podu kako leži. Voda u sudoperu je tekla, pa je napravila poplavu, a on je u toj vodi ležao… Komšije su ga podigle na sećiju i pokrile dekom.

Potom smo moja kćerka i ja krenule u Jajce. Po dolasku smo otišle u “P.U. Jajce” da prijavimo slučaj moga brata. Skupa sa policijom smo otišli u našu porodičnu kuću. Miralema smo zatekli u polu svjesnom stanju, kuća je bila sva u vodi, a on sav mokar. Policija je pozvala Hitnu pomoć, koja je ubrzo i došla.

Odvezli smo ga u Hitnu službu Jajce. Pošto je moj brat u kući ležao dva-tri dana bez hrane i vode, te je bio promrzao i vidno dezorjentiran.

U Hitnoj službi Jajce uvezli su ga u jednu prostoriju gdje mu je medicinski tehničar, koji je i došao po njega, priključio infuziju, uzeo podatke, te nas uputili dalje sa vozilom saniteta.

krevetbolnica

Znači niko ga nije ni pogledao, niti mu ukazao bilo kakvu pomoć od dežurnih doktora koji su bili tu.[lts_blockquote align=”left” cite=”~ Merima Muminović”]Pojavio se i direktor bolnice dr. Matijević, te mi je na moja pitanja odgovarao neljubazno. Pitala sam zašto ga nisu presvukli, zašto mu nisu pomogli, na što mi je on odgovorio da nije mogao – jer SMRDI! Te da je otpušten kuci i da nije za bolnicu.[/lts_blockquote]

Odveli su nas u bolnicu Jajce “odjel Hirurgija”. Tu nas dočekuju doktor i medicinski tehničar, koji ne žele da nas prime jer nije za “Hirurgije”, pa i ja, laik, vidjela sam da nije za hirurgije, ali išla sam tamo gdje nas uputiše iz Hitne službe.

Moj brat i dalje u lošem stanju, gleda u nešto, a nista nije ni vidio! Doktor koji je bio na “Hirurgiji” nazvao je direktora bolnice, te je dobio odobrenje da može prenoćiti, te da se ja javim u bolnicu do 8 sati.

Medicinski tehničar dao mi je recept i tačno naglasio u koju apoteku treba da odem (PHARMACENTICALS NO 1), te kupim to što je napisano. Nećete vjerovati, paket nesterilnih rukavica, dvije infuzije i dvije igle.

To sam kupila i donijela. Pa zar takva bolnica treba da radi!?

Moga brata Miralema ostavismo u jednoj sobi nadajući se da će mu biti ukazana pomoć.

Ujutro sam bila u bolnici, gdje sam čekala gospodina direktora. Nakon dužeg čekanja pozvala nas je medicinska sestra i rekla da možemo ući. Kada sam ušla u sobu gdje je ležao moj brat, doživjela sam šok! On je ležao na krevetu onako kako sam ga ostavila prethodne noći. Prozor niže njegovih nogu bio je širom otvoren, da su ga bar pokrili…

Ostala sam zatečena. Strašno! Znači da sve to što sam kupila, kupila sam uzalud!

Mislim, da su ga presvukli, ukazali mu pomoć, pokrili, mozda bi bio živ, ali to Bog zna!

Pojavio se i direktor bolnice dr. Matijević, te mi je na moja pitanja odgovarao neljubazno. Pitala sam zašto ga nisu presvukli, zašto mu nisu pomogli, na što mi je on odgovorio da nije mogao – jer SMRDI! Te da je otpušten kuci i da nije za bolnicu.

Pa da li ga je itko pogledao?! A moj brat Miralem, mrtva duša!

Do 11 sati sam hodala i molila da mi netko ukaže bilo kakvu pomoć, ali uzalud. Tada je došla medicinska sestra Petra, i ona je pomogla da ga presvučemo i očistimo. Kad ga je skinula, imali smo što da vidimo, bio je sa ranama po leđima, stražnjici i nogama. Bio je mokar i prljav od izmeta, te promrzao.

Sestra Petra ga je previla, stavila pelenu i obukla pidžamu koju sam predhodne noći ostavila na ormariću. Dok je sestra Petra ukazivala pomoć mome bratu, na vratima je stajao medicinski tehničar iz Hitne službe i na sav glas se smijao i zezao sa njom, na što je ona rekla “sram te bilo, ja radim ono što ste vi trebali sinoć”.

[lts_blockquote align=”right” cite=”~ Merima Muminović”]Ostala sam zatečena. Strašno! Znači da sve to što sam kupila, kupila sam uzalud! Mislim, da su ga presvukli, ukazali mu pomoć, pokrili, mozda bi bio živ, ali to Bog zna![/lts_blockquote]Kroz kakve je muke prošao moj brat, to samo on zna.

Tada je došao, za mene taj “mali čovjek”, direktor bolnice dr. Matijević te na moje puste molbe odobrio nalog za sanitet do Kantonalne bolnice Travnik.

Vozeći se prema Travniku sa svojim bratom, razmisljala sam o tom “malom čovjeku” i o svima koji su tu noć bili u Hitnoj službi i u Bolnici Jajce, koji su položili Hipokratovu zakletvu da će se brinuti o ljudima, ma kakvi oni bili, a on, dr. Matijević, nije htio učiniti ništa – jer je SMRDIO! I za njega on je bio beskućnik i socijalni slučaj.

Ne, dr. Matijeviću! On nije bio beskućnik, niti socijalni slučaj. Imao je kuću i penziju RVI. A i da jeste, znači neka beskućnici i socijalni slučajevi umiru. To je valjda teorija direktora bolnice… ŽALOSNO!

U Kantonalnoj bolnici Travnik primljeni smo tako fino i ljubazno, kao da smo doveli najvećeg bogataša. Primljeni smo na Psihijatriju, gdje nas je dočekala jako ljubazna doktorica i koja je detaljno pregledala moga brata. Tražila je otpusno pismo iz Bolnice Jajce, koje nisam imala i koje mi nitko nije dao. Pa i kako će, kad ga nitko nije pogledao, a kamo li ukazao pomoć… Znači, bez dijagnoze!

Sa Psihijatrije smo upućeni na odjel Neurologije, i tu nas dočekuju sa ljubaznošću! Ostavljamo našeg brata u bolnici u Travniku.

Bio je na liječenju 19. i 20.01. te je 21.01.2013. godine preminuo u 6 sati ujutro.

Već danima razmišljam, da mu je ukazana pomoć u Jajcu, možda bi bio živ, ali šta se može, valjda je takva njegova sudbina. Za mene bolna spoznaja kakvih doktora sve ima.

Ovim putem želim da se zahvalim Kantonalnoj bolnici Travnik na ukazanoj pomoći, UdruŽenju RVI Jajce, koji su nam pomogli i materijalno i moralno, Medžlisu Islamske zajednice Jajce, mojoj dragoj rodbini, mojim komšijama, i svima koji su tada bili uz nas, posebno sestri Petri koja je bar malo ublažila bol mome bratu, kao i meni.

[lts_blockquote align=”left” cite=”~ Merima Muminović”]Već danima razmišljam, da mu je ukazana pomoć u Jajcu, možda bi bio živ, ali šta se može, valjda je takva njegova sudbina. Za mene bolna spoznaja kakvih doktora sve ima.[/lts_blockquote]Znam da ovo što pišem, pišem u prazno, jer se nikada mali ljudi nisu mogli nositi sa velikim ljudima, ali bar ću malo olakšati svoju dušu.

Neka taj VELIKI NEČOVJEK prošeta po Bolnici Travnik, bolnici u Novoj Biloj, bolnici u Bugojnu… i neka nauči kako se ophodi sa pacijentima. SRAM GA BILO!

Veliko hvala što ste pročitali moje pismo, i primite puno pozdrava od Miralemove sestre!!!

Merima Muminović

Stavovi u ovom tekstu izražavaju autorovo lično mišljenje i ne predstavljaju nužno uredničku politiku SodaLIVE.ba portala-a.

(SodaLIVE.ba)

Podijeli ovaj članak
15 komentara
Subscribe
Notify of
15 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Na zalost nije jedini slucaj, dozivjela slicno u Tuzli kada mi je tata imao zacepljenu aortu na vratu.Da nisam dala 100 eura sestrama umro bi, ne bi ga niko ni presvukao niti mu dao sta da jede.I TO MI JE RECENA CIJENA INDIREKTNO OD GLAVNE SESTRE!!!!!!

nase bolnice su ko ausvic , malo ko ih prezivi.

ne postoji aorta na vratu

TO JE NAMA NASA BORBA DALA??!!

Mom bratu je ruka bila u kriticnom stanju zbog infekcije, u Tuzli ga nisu previjali citava 4 dana!!! I naravno, mozete pretpostaviti, dok stari nije iskesir'o nije bio ni previjen. Nula ste danasnji doktori, a najzalosnije je sto mi ispastamo. Nikad ne znas u kakvu situaciju mozes zapast’ danas – sutra a da ti se isto ovako desi. Ne daj Boze nikome!

required-bolje svoju nepismenost sakrij
ti se razumiješ u anatomiju kao Mara u kriv k….

Nažalost svi mi koji u UKC Tuzla i druge medicinske ustanove idemo regularnim putem tj sa knjižicama i uputnicama znamo da je ovo što reče SELMA istina.

Naravno to ne važi sa one na položajima i poznanstvima

Jadno je ovo sve sto se desava okolo nas. Izgleda da nam prijeti neka epidemija idiotluka, ili ti samobahatosti!?? Jer ovaj svijet se toliko iskvario da tu vise nema donje kriticne tacke. Ipak, morate da razumijete i situaciju u okolo sebe! Jer kada nemate DRZAVE i kad u stvari ne znate gdje zivite, jer su nam neki tamo “El bakiri” ili “Dodo Ronhili” odredili na koji cemo nacin da zivimo. I sto je najgore “TO NAM SE DOPADA” jer i dalje bjesomucno dajemo “NASE” glasove tamo nekoj POLITICKOJ MAFIJI koja nas zdere i koja ce nas prozderati do kraja! A mi, kao kakve jadne ovce samo blejimo preko nekih portala i nista necemo i ne mozemo da preduzmemo!?
A sto se tice HIPOKRATOVE ZAKLETVE……….u 99 % slucajeva u ovoj tzv. drzavi bosni i hercegovini doktori ne znaju sta je to? Oni imaju jedan drugi zakon!? A to je zakon kolicine EURA i KM koji im ponudite,sto je rekla jedna nena koja zivi blizu mene…..dragi moj sine samo je vazno ne otici gore(mislila je na bolnicu GRADINA i bolnicu Slavinovici) jer kad gore odes ………treba ti brdo para i nisi siguran dalices se ziv vratiti!?
Hvala redakciji Soda Live na razumijevanju i prostoru.
Vas SUPERHICK(imam ja toga jos).Pozdrav!

I ja sam nešto slično doživila na odjelu ginekologije; naime kada je porod krenuo, beba se nije htjela spustiti, a pošto nisam dala 500KM za carski rez uvaženi dr. H.A. me je mrcvario i na silu gurao bebu, tako da mi je na kraju pukla vena – završila sam sa preko 20 šavova, a da bi sakrili svoju bruku bebu su testirali na 100 bolesti, između ostalih rađen je i kariotip jer su “sumnjali na dawnov sindrom”. Hvala Bogu beba je dobro, sada je zdravi 18-mjesečni dječak i ja sam preživila, ali onu strahotu nikad neću zaboraviti… Na čast im bilo.
PS. Da ne zaboravim pomenuti – poslije tog događaja dr. H.a. je pobjegao za Katar, jer kako sam čula nije mu to bio prvi slučaj…

Grozno,kakvih sve ljudi ima.Moram reći da ja imam drugačije iskustvo,nedavno sam na Klinici za transfuziologiju u Tuzli davala krv,nisam mogla da vjerujem kako su svi ljubazni i profesionalni,i doktorica i tehničari se ponašaju kao da ste im došli davati novac a ne krv

Znate li vi gospoda da se ta vasa krv koju dajete prodaje privatnim klinikama i izvozi.Normalno da su ljubazni kad im dajes robu koju oni nemogu proizvest.

I ja sam imala slican slucaj u Tuzli! Dovezla majku koju su oni nakon operacije zarazili bakterijom od koje 70% zarazenih podlegne, zena u uzasnim bolovima, a sestre i doktori se dosaduju u svojoj ordinaciji. Jedni pisu SMS, jedni sreduju nokte, jedni gledaju kroz prozor… Dok nisam poludjela od svega i pitala treba li nekome dati pare ili nekoga ubiti da bi oni radili, niko od pacijenata nije pregledan. Svi su vise od sat vremena cekali na pregled… Majka se punih 7 mjeseci borila sa tom bakterijom…, nisu znali kako da joj pomognu, ili su stedili novac, jer je dnevna doza lijeka kostala preko 800KM, a terapija traje 21 dan… SUOSJECAM SA OVOM GOSPODOM!

Ne znam da se izvozi RED BERET.Znam da mi je drugi prijatelj nedavno dobio krv u Tuzli,zato što je bio anemičan,i znam da se čovjek preporodio.
Ako ikom moja krv pomogne da se osjeća makar malo bolje,meni nije žao

Required@@@@@@@ Aorta je najveći krvni sud čovečijeg tela od kojeg nastaju sve arterije velikog, … Ova tri arterijska stable u celini vaskularizuju glavu, vrat.za tebe debili REQUIRED

Sto se tice price tuzna je iskreno saucesce sestri i porodici a onom doktoru da bogda mu bog platio djubre jedno .
Tuzi bolnicu prijavi slucaj sretno RIP MIRALEM

Ne znam da li prvo da pozdravim dotičnu gospođu ili gdjicu kojoj svaka čast na ovakvom tragi izdanju, ili pak da se prvo predstavim ili da joj izrazim sućut…..

Počet ću od početka..

Obitelji pokojnog/rahmetli Miralema bez obzira na ovaj text koji sam pročitala odavno, želim izraziti sućut i reći da jeste ZBILJA JE ŽALOSNO NA ŠTO SVE ČOVJEK MOŽE SPASTI, A NIJE BESKUČNIK, A RVI JE, TAKO MLAD PREMINUO…TUŽNO ZAISTA…priča na koju bi svaki “normalan” čovjek pao, pa vjerojatno i ja da nisam to jutro bila nazočna i sve vidjela, čula, ma šta vidjela, ODRADILA…i da godinama ne radim s dotičnim doktorom koji je prozvan…

Ta sestra PETRA sam u stvari ja. Uopće se ne zovem Petra, dotična gospodjica vjerojatno nijie dobro razumjela, ali kao da je to i bitno…
Mislim da sam dugo šutjela, želim da se zna i druga strana priče…UVIJEK JE BOLJE SASLUŠATI OBJE STRANE PA PROSUDITI; iako nisam sigurna da ču biti uvjerljiva kao dotična ali svi vi koji ste pročitali pismo malo i logično zaključujte…

Zovem se Elzabet, nadimak Beta, radim kao medicinska sestra 10 godina na odjelu kirurgije u Jajcu , izmedju ostalog i s ovdje prozvanim doktorom Matijevićem, koji je ne samo ravnatelj naše ustanove, već i šef našeg odjelljenja…čisto da me možete pratiti objašnjavam!

Iako me je da kažem izdvojila, pohvalila ili šta već nimalo se ne osječam dobro nakon svih silnih neistina, da nekažem lazi koje je napisala…znam reči če te brani kolege, brani šefa bla bla bla, NE, savjest mi je mirna,MERIMA DA LI JE I VAŠA’???

Mnogo ste toga izostavili, ali znam i zašto: jer vam ne ide u prilog…šta bi ljudi rekli: Kakva ste sestra bili??? Iako mislim da ste vi kćerka od sestre ( osoba koja je sročila ovo pismo), jer gospođa koja se predstavila kao sestra je bila mirna i nije mogla gledati ni biti u prostoriji gdje je brat, a mlađa gospođ trideseti godina je ovo priličnije, jer je bila histeričana… PITAM SE DA LI SE MOŽE OVAKO PREBACITI KRIVNJA S SEBE NA DRUGE??? Najlakše je tako, pljuvati po doktorima, sestrama. Nekažem ima izuzetaka nažalost i jednih i drugih gdje je i mene sramota što smo kolege, ali ne moramo zato ispaštati svi…5 prstiju na ruci pa nisu svi isti…nisu svi rođeni za ovaj posao istina…treba pričati istinu i biti korektan…

Merima zašto niste javno rekli da vam je brat kronični alkoholičar,koji je bio pothranjen, nije imao 40 kg, tko zna kad je i kako jeo, za kojeg sam i ja mislila da je beskučnik viđajući ga po gradu, dakle ima i obitelj “brižnu”, kuću, a zamislite umro jer nije pokriven u bolnici i jer smrdi doktoru…Oprostite na ovome, nije moj nivo, ali moram ne mogu više slušati ove lazi…
Zašto niste rekli da ste vi i vaša majka, koja od smrada nije mogla biti u sobi izašla van, da ste i vi u više navrata izlazili iz sobe, jer ste zamalo po meni povratili dok sam se borila s vašim bratom da bih ga skinula…
“sestro svaka vam čast, kad možete to raditi” a imala sam samo rukavice čak ni masku, rekli ste mi u par navrata!!!

Znate šta dragi čitatelji- nije smrdio pokojnik, tad pacijent, već garderoba točnije deka kojom je bio pokriven, tu deku su donijeli zajedno s njim i odječa koju Bog zna kad je obukao, a rekli ste da ste došli s njim brižna sestro. nije li sramotno za Vas da ga takvog i odvedete iz kuće…mislim dok je hitna došla mogli ste ga presvući ili bar zagrnuti čiščom dekom.(nije bio vitalno ugrožen ili polomljen, ali svejedno i to je ne bitno…

Prozor sam otvorila ja netom prije dolaska vizite tj doktora navedenog, jer nećete vjerovati sve sobe se ujutro kratko provjetravaju, pogotovo ako su intezivijeg mirisa da ne kažem smrada, pacijent je imao 3 deke kraj sebe:svoju mirisnu i naše odjelske 2, a u bolnici ima i grijanje…niste spomenuli da je vaš brat bio jako nemiran, da je dva puta iščupao braonile i infuzije koje mu je kolega jedva mukom prikopčao( a i sami ste vidjeli infuzionu bocu na stalku okačenu, a ja sam vam objasnila, da nije dao),da si nije dao taketi garderobu koju je imao na sebi…sjetite se koliko muke sam imala ja pa čak ste i vi pokušali pomoći da ga skinemo gdje je on bio agresivan, psovao, branio se… da je bio bučan cijelu noć, tko radi na odjeljenjima ovakvi pacijennti nisu rijetkost pogotovo kronični alkoholičari…niste naveli da je i doručak imao, ali nije htio jesti…dakle i doručak mu naručen a zamislite nije kirurški pacijent!!! NE, TO NISTE NAVELI , jer TO JE POZITIVNO….

Svi vi koji znate što je kirurgija ne treba objašnjavati, a za one koji ne znaju TO JE GRANA MEDICINE KOJA U PRINCIPU NAJVIŠE SMRDI, TJ NA TAJ ODJEL DOLAZE PACIJENTI S NAJGORIM MOGUĆIM “SMRADOM” VJERUJTE IZMET I URIN MIRIŠU S USPOREDBOM JEDNE GANGRENE…tako da priča da je pacijent smrdio osoblju pogotovo doktoru, čija domena i nije presvlačenje pacijenata, jednom KIRURGU, je SMIJEŠNA…glupo mi je i komentirati…neugodno je mirisao, ali ništa neobično na našem odjelu…

mogla bih ja ovako do sutra ima se tu mnogo čega komentirati…

Nije li vam dotični doktor dopustio da prenoći na kirurgiji, jer ste trebali za Travnik s njim nije kirurški pacijent, nije li doktor Matijević nazvao dom zdravlja za prijevoz, još da kažem sve ovo se odigravalo subotom navećer na nedjelju, dakle direktor je bio slobodan, a došao je od kuće-jako bitan podatak. U kojoj bi bolnici doktor došao od kuće, a nije pripravan, ni slobodan ha kud je još i direktor???u Travniku možda, Sarajevu, Tuzli??možda ja ne znam za takve, ali vjerujte naši kirurzi u bolnici su svaki dan i subote i nedjelje, dolaze običi i napraviti vizitu pacijentima…

Rečeno vam je da dođete do 8h na odjel vizita je u pola 8, vi ste došli u pola 9 čini mi se. Trebao vas je čekati možda??? a nije bio njegov pacijent hm!!! A vi tako ažurni i zabrinuti, oprostite nije baš tako izgledalo.

Osobno sam ponovno zvala doktora Matijevića da se vrati jer ste rekli da ne znate šta će te s njim ovakvim, pa je se vratio a nije morao…no dobro…i lažete da ste ga satima čekali…pacijent je već u 11 bio na putu za Travnik, na Komaru moguće.

Naveli ste da sam vam ja pomogla, hm nisam li ja odradila SVE vi ste bili zauzeti mučninom ( u jednom trenutku sam vas zatekla u hodniku gdje udarate glavom o zid) histerizirali ste…

REKLI STE DA STE KUPILI RUKAVICE, INFUZIJE I IGLE, TOČNIJE BRAONILE- istina nažalost bolnica je u jako lošoj financijskoj situaciji, pa pacijentti ponešto i kupuju, tako ni vi niste izuzetak.Kolega vam je rekao baš u tu ljekarnu, jer za nju znamo da radi poslije 6, a vikend je a vjerujte da nismo ni znali da se tako zove, mi to kažemo ljekarna na Barama( Bare su naselje gdje se nalazi) dakle opet vam je učinio uslugu rekavši gdje ima da ne lutate, ali i to je ne bitno….

Istina jeste da smo se ja i kolega malo komentirali, ali mjesta smjehu nije bilo, dakle opet neistina….ima par natuknica gdje govorite istinu, ali ovo vam zaista nije trebalo DA NAS PLJUJETE A UČINJENA VAM JE USLUGA, TJ PRUŽENA POMOĆ.
Otišli ste za Travnik lijepo vas primili hvala Bogu vi ste jedni od rijetkih s pohvalama iz Travnika, drago mi je čuti to bar, lijepo zvuči….samo se pitam da li bi vas i primili da niste imali doktora kojeg ste zvali(koliko sam uspjela čuti iz vašeg telefonskog razgovora)znam i koji je ali nije bitno, koji je za vas urigirao…neka lijepo je svugdje znati nekog.

KOLIKO SAM LJUTA I OGORČENA KAD SAM PROČITALA OVO MOGLA BIH PISATI I IZNOSITI ČINJENICE SATIMA, ALI NISMO NA SUDU PA NEĆU VIŠE, DOVOLJNO SAM REKLA, MOŽDA ČAK I PREVIŠE…

AKO STE BILI NEZADOVOLJNI USLUGOM MOJIH KOLEGA I DOKTORA I HTJELI STE DA UČINITE NEŠTO DOBRO ZA OSTALE PACIJENTE, ONDA NISTE TREBALI PISATI NA OVAKVE PORTALE GDJE PRAVA ISTINA NE MOŽE IZIĆI NA VIDJELO, VEĆ STE NAS TREBALI TUŽITI POJEDINAČNO ILI SVIJU KAO USTANOVU I IZBORITI SE ZA SVOJA PRAVA, GDJE BI PRAVDA BILA ZADOVOLJENA….I JA BIH PODRŽALA SVAKU ODLUKU SUDA GDJE JE PACIJENT ZAKINUT I KAZNILA NESAVJESNE DJELATNIKE…ALI OVO, NEMAM VIŠE KOMENTARA…

MOŽDA BI NA SUDU DOBILI POVRAT RUKAVICA I ONE 2 INFUZIJE I IGLE KOJE STE KUPILI BRATU, JER VAM DOTIČNI DOKTOR NIJE VRATIO NOVAC, KAD SE NAKON BRATOVE SMRTI DOŠLI K NJEMU S RAČUNOM…CIRKA 15TAK KM..ZAR JE TO MNOGO NOVACA KOJE STE POTROŠILI NA NJEGA, A TREBALO MU JE….

Da se svašta dešava po klinikama, dešava se, da trpe pacijenti trpe, žalosna činjenica….ALI NE MOŽE SE SUDITI SVIMA JEDNAKO, NISMO SVI ISTI…DOSTA NAS RADI OVAJ POSAO JER I VOLI TO ZAISTA…ZATO NE MOŽETE SUDITI NA OSNOVU PRIČA…TKO JE DOŽIVIO, ALI ZAISTA DOŽIVIO LOŠE POSTUPANJE S PUNIM PRAVOM I TREBAO BI DA PRIJAVI TAKVE DJELATNIKE, OD NELJUBAZNOSTI, NEODRAĐENOG POSLA A PONAJVIŠE UZIMANJA MITA…

GOSPODJO ( NISTE SE NI PREDSTAVILI IMENOM, ALI NEBITNO), SESTRO, SESTRIČNO RAHMETLI MIRALEMA, NEK VAM BOG DA DUG ŽIVOT, ALI OVO ŠTO STE NAPISALLI JE ZAISTA GNUSNO…ZAŠTO NISTE PRIČALI ISTINU…MENE STE POHVALILI, ŠTA IMAM JA OD TOGA KAD STE ME NALJUTILI U REČENICAMA PRIJE…MRZIM NEISKRENE LJUDE…NEK I VAMA I NAMA SUDI ONAJ GORE, ALI OVA PRIČA VAM NEĆE VRATITI BRATA…

“”ŽAO MI JE AKO VAM JE BRAT UMRO ŠTO SAM OTVORILA PROZOR I ŠTO NISAM STAJALA KRAJ NJEGA DOK VI NE DOĐETE DA BIH GA POKRIVALA, DOK SE ON NEPRESTANO OTKRIVAO…JOŠ MI JE ŽALIJE ŠTO SE NISTE TAKO BRINULI ZA NJEGA DOK JE BIO ŽIV, KAO ŠTO SE BRINETE SAD…TKO ZNA MOŽDA BI JOŠ BIO ŽIV…BOG ZNA”

JA SAMO ZNAM, AKO JE IGDJE LEŽALO VIŠE BOLESNIKA I BESKUČNIKA I ONIH ODBAČENIH, SOCIJALNIH SLUČAJEVA I ONIH PACIJENATA KOJE SU SVI OTPISALI ILI OTPUSTILI A NISU IMALI GDJE TO JE ONDA NAŠA BOLNICA(POSEBNO NAŠ ODJEL KIRURGIJE), A PRIMIO IH JE SVE DO JEDNOG ŠTO DIREKTNO ŠTO INDIREKTNO BAŠ TAJ DOTIČNI DOKTOR MATIJEVIĆ, ZA KOJEG VI KAŽETE MALI ČOVJEK…NE POZNAJETE VI VELIČINU I NESEBIČNOST TOG ČOVJEKA A I OSTALIH DJELATNIKA NAŠE FIRME…ALI NEK NAM BOG SUDI PO ZASLUGAMA!!!

Izvinjavam se čitateljima povremeno se obračam njima povremeno dotičnoj gospodji, ali vjerujem da će te shvatiti…pišem i vama i njoj..

SVAKO DOBRO U ŽIVOTU ŽELIM….

ovo se desilo na odjelu za porođaj beba moja tetka kada se porađala u jezero bolnici bili su tako neljubazni i mislili su da je to samo još jedna trudnica koja će ubrzo otići kao i sve ostale.Muž od moje tetke je bebi dao paket pelena a od tih pelena su svu djecu oblačili ali neka to hallal bilo to je beba ali je najvećća sramota što su neljubazni i što se prema tebi ponašaju kao prema smeću.A kada je došlo vrijeme da moja tetka ide kući tažilie su medicinske sestre nešto na kafu ali tetka im nije dala.
U OVOJ NAŠOJ DRŽAVI SAMO SE SVI BORE DA IMAJU KORISTI OD NAS