fbpx

Pisanje agencije WAM o avionskoj vezi Dubaija i Tuzle

2 min. za čitanje
Aerodrom Tuzla

Ambasador Bosne i Hercegovine u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, Radomir Kosić, kazao je kako će otvaranje ove direktne linije pridonijeti revitalizaciji turizma i trgovine između dvije zemalje.

Agencija WAM podsjeća da je na temelju politike otvorenog neba Ujedinjenih Arapskih Emirata, koje zastupa Opća uprava za civilno zrakoplovstvo u Dubaiju, nedavno potpisan ugovor za zračni prijevoz s Vladom Bosne i Hercegovine kako bi se osnažila suradnja u području zračnog prometa između dvije zemlje.

Ambasador je napomenuo da je prvi promotivni let iz Dubaia za Tuzlu zakazan za 1. juli 2011. godine. On se zahvalio MEPS grupi, franšiznom vlasniku ove linije, na programu redovnih letova između ova dva grada.

“Ova direktna linija predstavlja iskorak u olakšavanju kretanja državljana Ujedinjenih Arapskih Emirata i Bosne i Hercegovine, te se očekuje da će u narednom periodu pridonijeti poboljšanju privrednih odnosa”, rekao je ambasador Kosić te pojasnio da postoji znatan interes građana Bosne i Hercegovine za putovanje u Ujedinjene Arapske Emirate kao trgovinskom i ekonomskom centru regije i šire.

“Ova linija će također olakšati tranzit više od 10 hiljada građana Bosne i Hercegovine koji rade u Afganistanu i Iraku, i više od 50 hiljada koji žive u Australiji”, rekao je ambasador Kosić te istaknuo da Bosna i Hercegovina ima želju da postane ekonomski i kulturni most između Europe i Bliskog istoka, te pridobije znatno veću pažnju investitora i privrednika u UAE i regiji, zbog svog geografskog položaja kao i kulturnih i civilizacijskih veza s tim zemljama.

(SodaLIVE.ba/Tuzlarije.net)

OZNAKE:
Podijeli ovaj članak
3 komentara
Subscribe
Notify of
3 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

svaka cast … ovo je odma trebalo cim je nas narod poceo da radi u IraQu, Avganistanu, Kuvajtu i ostalim zemljama bliskog istoka odma je trebalo ovaj aerodrom koji je najveci i za kargo transporti i za civilne svrhe osposobit i stavit u funmkciju …

ali ne da to bude samo preko ljeta jer im je mrsko Zimi da ciste …. i zimi i ljeti i po kisi i po bilo kojim vremenskim uslovima ovo treba da bude i da se ovo podrzi maximalno … da vise narod koji zivi u Lukavcu ili Tuzli neide u Beograd ili u Zagreb il sta ja znam ili Sarajevo vec odma Dubai – Tuzla …

davno je ovo trebalo ali et nije ni sad kasno …

bolje ikad nego nikad.

Tuzlak matereti prestani vise komentarisati zlo mi dode od tvojih komentara glupih… koji si kre*en nemogu da vjerujem…