Pijanke pored spomen kompleksa na Slanoj Banji

1 min. za čitanje

mezarjetuzlaČlanove porodica Tuzlaka ubijenih 25. maja 1995. godine na Kapiji jučer ujutro je šokirao prizor pored spomen-mezarja/groblja na Slanoj Banji, gdje su ukopane žrtve ovog strašnog zločina.

Oko spomen-kompleksa, naime, bile su razbacane ispijene i porazbijane boce alkoholnih pića, smeće… Vandali se u svojoj obijesti nisu libili ni da s obližnjeg Panonskog jezera ukradu ležaljke, kako bi imali što bolji ugođaj u opijanju pored mezara i grobova žrtava najvećeg zločina u historiji Tuzle.

– S jezera su ukradene četiri ležaljke. Oni koji su to uradili, preskočili su ogradu. Naši radnici ujutro su ležaljke pronašli na Slanoj Banji, koju su i očistili – kaže direktor preduzeća “Panonica” Maid Porobić.

Arif Ahmetašević, čija je kćerka Edina ukopana na Slanoj Banji, navodi kako ne može vjerovati da se takvo nešto moglo dogoditi.

– Nikome normalnom, jednostavno, ne može biti jasno da postoje ljudi kojima ništa nije sveto. Čak ni žrtve strašnog zločina – ogorčen je Ahmetašević.

Jedini način da se ubuduće spriječe ovakvi događaji, smatra on, jeste da policijske patrole budu prisutnije u tom dijelu grada. Inače, cijeli slučaj prijavljen je i MUP-u TK.

(SodaLIVE.ba/Avaz)

Podijeli ovaj članak
1 komentar
1 komentar
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

SVAKI KOMENTAR JE SUVIŠAN!

kao što već rekoh prije…..GOVEDA!

okretanje noža,koji je duboko zabijen u srca,porodica ,onih koji tu počivaju u miru i rahmetu!!

adbanner