fbpx

Pijan vozač usmrtio četverogodišnjeg dječaka, povrijeđene još tri osobe

2 min. za čitanje
Foto: FTV

Uzrok nesreće je, kako su izjavili istražni organi, vožnja pod utjecajem alkohola neregistriranog putničkog motornog vozila.

Meštane Gornjih Vukovija teško je pogodila saobraćajna nesreća koju je izazvao vozač S. E. iz Vukovija, rođen 1985. godine. On je putničkim vozilom udario jetrve Amiru i Ehdiju Mešanović iz Vukovija, koje su s njihovih troje djece krenule u obližnju školu na školsku zabavu.

“Putničko motorno vozilo ‘Kia’ s registarskim tablicama koje ne pripadaju ovom vozilu prouzrokovalo je saobraćajnu nesreću u kojoj je stradalo maloljetno lice starosti starosti godine”, izjavila je Zikreta Džibrić, tužiteljica u Kantonalnom tužiteljstvu u Tuzli.

Amel Mešanović smrtno je stradao, a njegova majka, strina i brat Šemsudin, rođen 1997. godine, teško su povrijeđeni. Jedino je ostala nepovrijeđena jednoipogodišnja djevojčica Amira Mešanović, koja je prilikom udara majci ispala iz ruku, a preuzeli su je prolaznici.

“Vozač je u alkoholisanom stanju udario pješake koji su se propisno kretali svojom kolovoznom stranom. Najvjerovatnije da će ovo biti pritvorski predmet”, kazala je Džibrić.

Portparol Kliničkog centra u Tuzli Amra Odobašić nas je infomirala da je Ehdija Mešanović zbrinuta na odjelu intenzivne njege, Šemsudin je na odjelu otropedije i van životne opasnosti, a još se dijagnosticiraju povrede Amire Mešanović.

(SodaLIVE.ba/FTV)

Podijeli ovaj članak
2 komentara
Subscribe
Notify of
2 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Previše tragedija u ovih par dana!Evo i večeras je u Lukavcu izbjegnuta velika tragedija! Neki neustrašivi vozači su nenormalnom brzinom uletili u park kod opštine i tom prilikom su porazbijali parkirane automobile i naravno svoj automobil! Sva sreća da je prošlo bez povrijeđenih!!
Od redakcije očekujemo opširnije o ovom događaju(nadam se da ste u toku)!

Pa sta je ovim budalama ??? Pa zar da radi majmuna ne smijes vise izaci na ulicu???