Pasoš po hitnom postupku plaća se 200 KM?!

1 min. za čitanje

PasosMinistarstvo civilnih poslova BiH donijelo je uputstvo o izdavanju putnih isprava u roku kraćem od predviđenog, na osnovu kojeg podnosilac zahtjeva za izdavanje pasoša ima pravo da traži njeno izdavanje u roku kraćem od 30 dana, izjavila je portparol MUP-a RS Mirna Šoja.

Ona je navela da nadležni organi izdaju putnu ispravu u roku od 48 sati od momenta podnošenja zahtjeva ako je riječ o liječenju u inozemstvu, bolesti ili smrti člana uže porodice, o čemu je podnosilac zahtjeva dužan da dostavi potrebne dokaze. Cijena putne isprave izdate na ovaj način ista je kao i u redovnom postupku, a to je 30 KM.

Prema njenim riječima, podnosilac zahtjeva za izdavanje putne isprave ima pravo da traži izdavanje u roku kraćem nego što je to propisano i kada nisu u pitanju ove situacije, pri čemu cijena izdate putne isprave iznosi 200 KM.

(Avaz)

Podijeli ovaj članak
1 komentar
1 komentar
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

hm,malo je 200 KM,trebali su staviti bar 500,a to sto je neko htjeo predati na vrijeme ali zbog problema koje su napravili uvodjenjem sistema za koji nisu sposobni,to se nigdje ne broji,srecom do Neuma se moze i preko Svitave

adbanner