fbpx

Parovod ne radi: Upitna proizvodnja praškastih deteredženata u “Diti”

1 min. za čitanje

Za sada je osnovni cilj radnika Dite pokretanje linije proizvodnje praškastih deterdženata. Fabrika raspolaže sa 30 tona sirovina za proizvodnju deterdženta “Ida” i planirano je da ovaj proizvod bude prvi plasiran u prodaju od praškastih deterdženata. Međutim, proizvodnja još nije moguća zbog neaktiviranog parovoda. Pokretanje parovoda uslov je za pokretanje proizvodnje prašakastih deterdženata i kako ističu radnici, nadaju se pomoći kako bi ostvarili i ovaj cilj.

“Mi očekujemo da nam ljudi pomognu da osposobimo parovod jer bi se, po mojoj procjeni, moglo osim ovih 70 radnika koji trenutno radi u Diti, uključujući i naše kolege sa biroa, zaposliti još 30 ili 40 radnika i da se Dita vrati na stare staze.”, istakao je Dževad Mehmedović, predsjednik sindikata fabrike deterdženata “Dita”.

Iz sindikata ove fabrike ističu kako polako obnavljaju stare poslovne saradnje i da je dosta kupaca zainteresovano za njihove proizvode. Također kažu da su zadovoljni i saradnjom sa trgovačkim marketima, prvenstveno “Bingom”.

Trenutno 70 radnika radi na vraćanju starog sjaja ove fabrike. Početkom jula su potpisali ugovore, te očekuju i prvu platu, dok su im za prevoz već isplaćena sredstva. Zajedničkim trudom i jakom voljom trude se da ova fabrika stane na noge, kao nekada.

Podijeli ovaj članak
1 komentar
Subscribe
Notify of
1 komentar
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

…vidim ja da nema Ditinog deterđenta,htio sam kupiti ali ga nema,kad li če doči?