fbpx

Ozvaničen početak radova u okviru projekta energetske efikasnosti Klinike za interne bolesti

1 min. za čitanje

U Univerzitetskom kliničkom centru Tuzla danas je održan radni sastanak kojim je ozvaničen početak radova u okviru projekta energetske efikasnosti objekta Klinike za interne bolesti.

Predstavljena je planirana dinamika radova tokom realizacije projekta energetske efikasnosti na objektu Klinike za interne bolesti koji će biti implementiran u okviru projekta Svjetske banke „Energetska učinkovitost u BiH“. Za realizaciju pomenutog projekta nadležno je Federalno ministarstvo prostornog uređenja putem Implementacijske jedinice projekta za Federaciju BiH.

Predstavnike Federalnog ministarstva prostornog uređenja, zajedno sa predstavnicima izvođača radova, primio je direktor UKC Tuzla, prof. dr. Denijal Tulumović sa saradnicima. Sastanku je prisustvovao i premijer TK, Irfan Halilagić, uz resornu ministricu zdravstva, dr. Dušanku Bećirović i ministricu prostornog uređenja i zaštitu okoliša, Anelu Ajšić.

Tokom sastanka razgovaralo se o pripremnim aktivnostima, projektnoj dokumentaciji i zadatim rokovima. Prema planu projekta, na objektu Klinike za interne bolesti u kojem su smještene tri klinike izvršit će se zamjena vanjskih otvora, te ugradnja sistema za kontrolu utroška toplinske energije u objektu, kao i nova termoizolaciona fasada.

Početak radova na objektu planiran je u narednih sedam dana, dok se završetak očekuje tokom februara mjeseca naredne godine.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments