fbpx

Od Nove godine poskupljuju telefonske usluge u BiH!

1 min. za čitanje

Prema pisanju Dnevnog avaza, usluge korištenja fiksne telefonije u BiH za građane će opet poskupjeti!

Prema pisanju ovog medija “BH Telecom” je najavio da će mjesečna pretplata za fizička lica sa sadašnjih 9,80 KM od 1. januara koštati čak 13 KM! Generalni direktor “m:tela” Predrag Ćulibrk naglašava da će taj operater naplaćivati za privatne korisnike pretplatu i od 10,95 KM. I jedan i drugi operater najavljuju da će u cijeni pretplate biti uključen novčani ekvivalent od 140 besplatnih minuta razgovora u lokalnom saobraćaju, odnosno 4,2 KM.

Cijena mjesnih telefonskih razgovora u “BH Telecomu” ostaje 0,33 KM, ali će pozivi prema drugim fiksnim operaterima biti 0,044, umjesto sadašnjih 0,04 KM po minuti, bez uključenog PDV-a.

”BH Telecom” povećava cijenu i za poziv s fiksne na mobilnu mrežu, pa će tako minut razgovora s BH mobile mrežom koštati 0,19 KM po minuti, umjesto sadašnjih 0,17 KM, dok za druge mreže ostaje cijena od 0,36 KM po minuti, prenosi Dnevni avaz.

Podijeli ovaj članak
4 komentara
Subscribe
Notify of
4 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Hocel ko plate povecat , poslije nove godine ?

Robovlasnicki sistem uzima maha !!!!
Svi smo mi roblje kapitalistickog monetarnog sistema.
Mislim da je danas roblja vise nego ikada na planeti.

Dado plate će povećat ko: BH TELECOM, a onaj Ćulibrk mi ide na živce, trebalo bi ga obrijat al ono pod sarajevski nasuho!

kakvo crno povecanje plata…to bi nam ostetilo drzavu, firme, razne budzete, a ni obicnim radnicima ne bi bilo svejedno, jer sta da rade sa extra parama koje bi im dosle…onaj ko je naucio da ima njemu ce se i povecati i nije dzabe davno receno:”para na paru a us na fukaru”
pozdrav