fbpx

Obustava polaganja vozačkih ispita

2 min. za čitanje

49097Tražimo da nam se naša potraživanja zaključno sa februarom hitno regulišu i da se dogovorimo kada će nam biti isplaćena zadnja četiri mjeseca. Nećemo raditi dok nam se to ne reguliše, kazao nam je Zlatko Kovačević, predsjednik Udruženja saobraćajnih inžinjera i tehničara Saobraćajac Tuzla.

Na sastanku Kluba licenciranih ispitivača, koji je održan početkom jula, između ostalog, donijet je zaključak da se od Vlade i resornog ministarstva traži da se za definisanje ugovora oko budućeg angažovanja u komisijama uključe i predstavnici ispitivača. Na taj način licencirani ispitivači žele izbjeći dalja kašnjenja plaćanja, te obezbijediti pokriće troškova odlaska na ispitna mjesta.

Novom ministru Ademu Šehidiću, kao i Vladi i premijeru Seadu Čauševiću, ostavljen je rok do 19. jula da se očituju o ovim zahtjevima, u protivnom, iz ovog kluba poručuju da će biti prinuđeni poduzeti radikalnije mjere. – Mi tražimo sastanak sa novim ministrom, ako bude prilike. Ostavili smo rok da smo na raspolaganju do 19. jula, ili za sastanak ili neki odgovor da nam se uputi. Mi smo voljni da razgovaramo o svim elementima. Prema informaciji koju imam, ministar je upoznat sa trenutnim stanjem, dobio je sve informacije i nadamo se da će imati više sluha od bivše ministrice, dodao je Kovačević.

Sredstava za plaćanje rada licenciranih ispitivača u komisijama ne idu na teret budžeta, s obzirom na to da kandidati unaprijed uplaćuju novac za sve predviđene troškove pri polaganju vozačkih ispita. Licencirani ispitivači ističu da su za odlazak na ispitna mjesta širom Kantona već potrošili oko trećinu ugovorene, a nenaplaćene naknade. Podsjetimo, polaganje vozačkih ispita u Tuzlanskom kantonu bilo je obustavljeno i početkom marta, jer su se ispitivačima dugovale naknade za osam mjeseci.

(SodaLIVE.ba/Oslobođenje)

Podijeli ovaj članak
1 komentar
Subscribe
Notify of
1 komentar
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

A SODA CADI LI CADI