Novinar Dodiku: ”Znači li to su bh. političari jedno veliko ništa uključujući i vas”

1 min. za čitanje

Između ostalog, Dodik je rekao da “sve što smo imali do sada je ništa, kao što je i ova zemlja ništa“.

Na ovo ga je jedan od novinara upitao da li to znači da su i bh. političari jedno veliko ništa, uključujući i njega, nervozni Dodik je uzvratio: “Jedno veliko ništa si ti koji pokušavaš na taj način da devastiraš ljude koji pokušavaju nešto da rade…” piše Oslobodjenje.

Obzirom da je Dodik kazao kako ni na jednom sastanku nikada ništa nisu dogovorili, pitanje novinara znači da su i bh. političari jedno veliko ništa, uključujući i Dodika bilo je na svom mjestu.

Bahatog predsjednika RS-a malo je iznenadilo pitanje novinara pa je odgovorio po provjerenom receptu (napad je najbolja odbrana). Dodik je napustio sastanak bh. političkih lidera s komesarom za proširenje EU Štefanom Füleom i odazvao se pozivu za gostovanjem u emisiji “Pošteno” Duške Jurišić na Federalnoj televiziji. Tom prilikom predsjednik RS-a izjavio je da će građani manjeg entiteta imati mogućnost da glasaju na izborima u Srbiji. Međutim nije pojasnio, kako to misli provesti, posebno u vrijeme kada zvanični Beograd pere ruke od njega. Na pitanje voditeljice nije htio odgovoriti koga će podržati na predstojećim izborima u Srbiji.

Podijeli ovaj članak
2 komentara
2 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

“Važno”je da Dodik daje potporu Licemjeru Lagumdziji i Bakir.Opet “naša””elita”dopušta da se on mjesta u FBiH.fuuuuj,gade mi se svi do jednog.

Cist primjer da covjek samog sebe demantuje. Lupeta samo.